• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli bir sayıya karşılık gelen diğer sayıyı bulma ve yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar.

Aşağıda örneğini verdiğim excel çalışmasında, bir web sitenin iç linklemesini içermektedir.

C sütununda yazının ID numarası yer almaktadır.
D sütununda bu yazıdan hangi yazıya link gitmiş onun ID si vardır.
E sütununda ise Bu yazıya hangi yazıdan link gelmiş onun ID si vardır.

Burada Gelen ID yi otomatik yazdırmak istiyorum.

Yani;

26 ID numaralı yazıdan 67 ve 93 ID numaralı yazıya link gitmiş. Ben bunu elle yazıyorum.

Bu aynı zamanda 67 ve 93 ID numaralı yazıya 26 ID numaralı yazıdan link gelmiş demek. İşte bunu otomatik yazdırmak istiyoruz. Yani E sütununu

Ekli dosyalar

Arkadaşlar hala çözüme kavuşturamadık.
Mümkünse yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler

Merhaba.

-- Sayfa tasarımınız sabit midir?
Eğer öyleyse her bir ID için GELEN ve GİDEN bakımından 4'er adetlik sınır var. Dörtten fazla olma seçeneği yok mudur?
-- Gerçek belgenizdeki hacim ne kadardır? Yani C sütununda kaç adet veriden bahsediyoruz?
-- Verilerin hangileri hazır alınmaktadır (kaynağı nedir?) ya da hangileri için elle veri girişi yapılmaktadır?

(Ayrıca belgeniz veri tabanı mantığına göre düzenlenmiş bir belge değil. Hücre birleştirmeleri de sıkıntılı bir durum bence.)

Yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar; konuyla ilgilenecek üyelere fikir verecek, yol gösterecektir diye düşünüyorum.
.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam,

"Sayfa tasarımınız sabit midir?"
Sayfa tasarımı sabit ama değiştirebilirim. Henüz daha çok yeni. Yolun başı yani. GİDEN ID 4'ten fazla olmaz. Ama GELEN link 4'ten fazla olacak. Bunu nasıl yapacağımı çözemedim. Hücre birleştirme değil de aynı satırın farklı sütunlarına yatay bir girişte yapabiliriz. Ama GELEN ID nin kaç tane olacağı ile ilgili bir fikrim yok. 1 tane de olabilir. 20 tanede. Bunun için tek bir hücreye aralarına virgül koyarak da yazabiliriz.

Gerçek belgenizdeki hacim ne kadardır? Yani C sütununda kaç adet veriden bahsediyoruz?

Hacim sınırsız. Şuan için ayda 150 içerik girilecek.Her içeriğin bir ID numarası var. Web sitesi ayakta kaldığı müddetçe girişler devam edecek.

Verilerin hangileri hazır alınmaktadır (kaynağı nedir?) ya da hangileri için elle veri girişi yapılmaktadır?

Verilerin tamamı manuel olarak girilmektedir. GİDEN ID ler de manuel olarak girilmek zorundadır. Aranma hacmi, link inşası kurallarına göre. Sadece sayfaya gelen ID'ler ve bu ID isimleri ve toplam kaç ID geldiği otomatik olarak hesaplanmalıdır.

(Ayrıca belgeniz veri tabanı mantığına göre düzenlenmiş bir belge değil. Hücre birleştirmeleri de sıkıntılı bir durum bence.)

Eğer küçük bir fikir verebilirse arkadaşlar, ben belgeyi ona göre tekrar düzenleyebilirim.

Tekrar çok teşekkürler.

Geri