• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Bir Şarta Sahip Değerleri Liste Olarak Yazdırmak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Soruyu tam olarak anlaşılır soramadım ama ekteki çalışma sayfasındaki açıklamada net olarak anlattım. Eğer bakabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Fonksiyon ile istiyorsanız dosyanız ekte.

Sayın soykan ilginiz için teşekkürler fakat bu kez de alttan başka bir inek bu 165-200 gün aralığına girdiği zaman, mesela toplam sayı 4 değilde 6 olunca #AD? hatası alıyorum. Ekteki dosyadan görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba,

Siz 97-2003 versiyonu kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile. Ben de gereksiz yere formülü uzatmış ve sizin versiyonunuz da olmayan EĞERHATA fonksiyonunu kullanmışım. Tekrar dosyanızı yolluyorum.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba,

Siz 97-2003 versiyonu kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile. Ben de gereksiz yere formülü uzatmış ve sizin versiyonunuz da olmayan EĞERHATA fonksiyonunu kullanmışım. Tekrar dosyanızı yolluyorum.

Evet hocam 2003 versiyonu var. Peki hocam aynı işlemi alttaki 4-5 aylık (105 ile 165 gün arası) ve 1-3 aylık (0 - 105 gün arası) inekler içinde listelettirebilir miyiz? Yani bu şartlara sahip olanları da liste olarak yazdırabilirmiyiz?

En basit şekli ile dosyanız ekte.

Sayın soykan düzenlediğiniz dosyayı ilk başta açtığım zaman tam istediğim şekilde gözüküyor. Fakat mesela 1-3 aylıkların içinden Kerime adlı inek bundan 1 ay sonra 4-5 aylıkların isim listesinin içerisine girmesi gerektiği zaman girmiyor. Yani gebelik gün sayısı 101 'den 131'e çıktığı zaman 4-5 aylık gebe sayısını gösteren kutu 2 oluyor fakat altındaki listede sadece önceki 1 tanesinin ismi gözükmeye devam ediyor. Acaba bu problem excel versiyonumdan kaynaklanırmı? Aynı dosyayı excel 2007'de açıp xlsx formatında kaydetsem sorun çözülür mü? Saygılar.

Ekli dosyalar

Formülü aşağı doğru çekmemişsiniz. Ben eski versiyondaki EHATALIYSA formülü ile tekrar formülleri düzenleyip aşağı doğru çektim.Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Formülü aşağı doğru çekmemişsiniz. Ben eski versiyondaki EHATALIYSA formülü ile tekrar formülleri düzenleyip aşağı doğru çektim.Dosyanız ekte.

Hay Allah razı olsun. Tam da şu an M-N-O sütunlarındaki 0000110021 vs. değerlerini gizlemenin yolu var mıdır diye soracaktım ki lafı boğazıma tıktınız. :bravo: . Şu an ikisi de işime yarıyor. Tekrar çok çok teşekkür ederim. Bayağı yordum sizi. Hakkınızı helal edin.

Geri