• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirli bir rakamla başlayanları formüle etme

spacebar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
üstadlarım merhaba. iki konuda yardımınıza ihtiyacım var.
1- belirli bir rakamla başlayan bir sayıyı filtrelemeden formüle etme imkanı var mı. örnek : hücrede 150.01.875 , 150.02.900 gibi yazan rakamları "150" ile başlayanları formüle edebiliyor muyuz. burada bir kaç şart daha var.(yani hem 150 ile başlayacak hem 10 karakter olacak gibi) o yüzden formüle etmem gerekiyor.

2. sorunum: bir hücrede sayısal veya alfabetik veya herhangi bir veri varsa bunu formül ile tespit edebiliyor muyuz.örnek: hücrede "1" veya "a" gibi veya herhangi bir simge varsa kuracağımız formülde "dolu" veya başka bir uyarı verecek.
şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.

Merhaba,

1. sorunuz için

Değerin A1 de olduğu varsayıldı.

=EĞER(VE(SOLDAN(A1;3) ="150";UZUNLUK(A1)=10);DOĞRU;YANLIŞ)

2. sorunuzu tam olarak anlamadım.

Hücredeki değerin rakam olup olmadığını ESAYIYSA fonksiyonu ile anlayabilirsiniz.

üstad çok teşekkür ederim. sorunum çözüldü. 2. sorum şu: yaptığım çalışmalarda form içindeki tablolar bazen 10 satır bazıları ise 100 satır kaplıyor. dolayısıyla ben formu 100 satıra göre yapıp formüle ediyorum. bu durumda bir çok satır boş kalıyor. hem formülü silmemek hem de her seferinde biçimlendirme yapmamak için sayfanın dışında bir formül kuruyorum.burada satır içinde formül olan ancak değer olmayan satırları bir formülle tespit edip boş satırları makro ile daraltıyorum. şu şekilde bir formül kurdum ama daha mantıklı bir şey varmı öğrenmek istiyorum. EĞERHATA(EĞER(D2+E2>0;1;"");"") .

İyi günler proje ödevim var yardımcı olabilir misin ?
Bir kan bankası otomasyonu oluşturacağım excelde.Birinci sayfam gönüllü bağışçıların bilgilerinin olduğu(ad ,soyad ,yaş, kan grubu ,hangi kan gruplarına kan verebilir (formülü oluşturuldu), şehir) ikinci sayfamda ise kayıt arama olacak.Yani ; hasta kan grubu, ve şehir girilecek sonuç olark gönüllü bağışçılardan uygun olanların ad, soyad ,şehir, e-posta ,yaşı bilgileri çıkacak.Nasıl yapabilirim ? Lütfen yardım ediin Şimdiden teşekkürler

İyi günler proje ödevim var yardımcı olabilir misin ?
Bir kan bankası otomasyonu oluşturacağım excelde.Birinci sayfam gönüllü bağışçıların bilgilerinin olduğu(ad ,soyad ,yaş, kan grubu ,hangi kan gruplarına kan verebilir (formülü oluşturuldu), şehir) ikinci sayfamda ise kayıt arama olacak.Yani ; hasta kan grubu, ve şehir girilecek sonuç olark gönüllü bağışçılardan uygun olanların ad, soyad ,şehir, e-posta ,yaşı bilgileri çıkacak.Nasıl yapabilirim ? Lütfen yardım ediin Şimdiden teşekkürler

Alıntı : Turist
Örnek dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

necdet üstadım merhaba. verdiğiniz formül doğru sonucu verdi. ancak veriyi diğer sayfadan almam gerekiyor. düşeyarayı eklemeye çalıştım ama algoritmayı kuramadığım için başaramadım.sanırım düşeyara değilde başka bir formül gerekiyor.
sorunum: başka bir sayfada 150 ile başlayan ve 10 karakter olan veriyi getirmek.
teşekkürler iyi çalışmalar...

Alıntı : Turist
Örnek dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

https://drive.google.com/?urp=https://www.google.com.tr/&authuser=0#my-drive

Sayın nslhaan dosyanız indirilemiyor.
Konunuza uygun
Yeni bir konu başlığı ile
Dosyanızı eklerseniz daha uygun olur
Daha hızlıcevap alabilirsiniz.
http://s3.dosya.tc/

benim 6. mesajdaki sorunum arada kaldı. ilgilenenlere teşekkür ederim.

sorunum: başka bir sayfadan, 150 ile başlayan ve 10 karakter olan veriyi getirmek.
teşekkürler iyi çalışmalar...

Geri