öncelikle merhabalar, excel konusunda çalışmaya yeni başladım, yapmak istediğim şey biraz karışık gelebilir. forumda arayarak olsun, sayfa sayfa gezerek olsun bir çok işe yarar bilgi buldum ama, hala beceremiyorum
pek fazla şey bilmediğim içinde, bilmediğim şeylerden dolayı bayağa zorlanıyo olabilirm 
elimizde 2 tane sayfa olacak,
ilk sayfadaki tablodaki sütunlar; ürünün parçası, ürünün adı, ürün yapım tarihi
2. sayfada ise sadece bu ürünlerin yapılma öncelik sırası.
2. sayfa şu şekil olacak, bunun anlamıda 1. parçanın çıkması için 2. parça lazım, 2. parçanın çıkması için 4. ve 3. parçalar lazım, yani öncelik kuralları
1 2 3 4 5 6
2 4 8 9 7
_ 3
yani kuralımız şu; mesela a ürünün 2. parçası çıkmadan 1. parçası çıkamaz, ilk sayfada verilen tabloda, eğer bir ürün için 1. parçanın tarihi 2.parçadan daha önde bir tarih ise bizi uyaracak. başka bir deyişle daha önce çıkması gereken ürünün, daha sonra çıkacak bi ürüne kıyasla tarihi daha geride olamaz. bu kurallarda zaten 2. sayfada yazıyo olacak.
işte böyle karışık bişey, nasıl yapmam gerektiği ile ilgili bi yol falan çizerseniz, tavsiye çok mutlu olurum.. teşekkür ederim şimdiden
elimizde 2 tane sayfa olacak,
ilk sayfadaki tablodaki sütunlar; ürünün parçası, ürünün adı, ürün yapım tarihi
2. sayfada ise sadece bu ürünlerin yapılma öncelik sırası.
2. sayfa şu şekil olacak, bunun anlamıda 1. parçanın çıkması için 2. parça lazım, 2. parçanın çıkması için 4. ve 3. parçalar lazım, yani öncelik kuralları
1 2 3 4 5 6
2 4 8 9 7
_ 3
yani kuralımız şu; mesela a ürünün 2. parçası çıkmadan 1. parçası çıkamaz, ilk sayfada verilen tabloda, eğer bir ürün için 1. parçanın tarihi 2.parçadan daha önde bir tarih ise bizi uyaracak. başka bir deyişle daha önce çıkması gereken ürünün, daha sonra çıkacak bi ürüne kıyasla tarihi daha geride olamaz. bu kurallarda zaten 2. sayfada yazıyo olacak.
işte böyle karışık bişey, nasıl yapmam gerektiği ile ilgili bi yol falan çizerseniz, tavsiye çok mutlu olurum.. teşekkür ederim şimdiden