• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirli bir kurala göre tarihleri kıyaslamak

Excel Vers. ve Dili
2010
öncelikle merhabalar, excel konusunda çalışmaya yeni başladım, yapmak istediğim şey biraz karışık gelebilir. forumda arayarak olsun, sayfa sayfa gezerek olsun bir çok işe yarar bilgi buldum ama, hala beceremiyorum :) pek fazla şey bilmediğim içinde, bilmediğim şeylerden dolayı bayağa zorlanıyo olabilirm :)

elimizde 2 tane sayfa olacak,
ilk sayfadaki tablodaki sütunlar; ürünün parçası, ürünün adı, ürün yapım tarihi
2. sayfada ise sadece bu ürünlerin yapılma öncelik sırası.

2. sayfa şu şekil olacak, bunun anlamıda 1. parçanın çıkması için 2. parça lazım, 2. parçanın çıkması için 4. ve 3. parçalar lazım, yani öncelik kuralları

1 2 3 4 5 6
2 4 8 9 7
_ 3

yani kuralımız şu; mesela a ürünün 2. parçası çıkmadan 1. parçası çıkamaz, ilk sayfada verilen tabloda, eğer bir ürün için 1. parçanın tarihi 2.parçadan daha önde bir tarih ise bizi uyaracak. başka bir deyişle daha önce çıkması gereken ürünün, daha sonra çıkacak bi ürüne kıyasla tarihi daha geride olamaz. bu kurallarda zaten 2. sayfada yazıyo olacak.

işte böyle karışık bişey, nasıl yapmam gerektiği ile ilgili bi yol falan çizerseniz, tavsiye çok mutlu olurum.. teşekkür ederim şimdiden

Merhaba,

Bu tarz karmaşık konuların daha iyi anlaşılabilmesi için örnek dosya ile desteklemeniz daha iyi olacaktır. Kelimelerle ifade ettiğiniz sorunlar görselde daha kolay anlaşılabiliyor.

Ekleyeceğiniz örnek dosyada birkaç örnek çözümleme örneğide verirseniz cevap almanız dahada kolaylaşacaktır.

burda bi şablon ekledim, dosyanın yazdıgım kısmı maalesef bende değil şuan, yapması gerek ise şu kodun: ilk sayfadaki her ürün için, ürünün parçalarıın kıyaslayacak oda 2. sayfada yazıyor hangi kurala göre yapacağı, ben basit gözüksün diye 1 2 3 4 5 yaptım yani orda 2 parça için 1. parça lazım, 3. parça içim 2. parça lazım, birinci parça için hiç bi parçaya ihtiyac yok, bunu her ürün için ayrı ayrı yapması lazım. vede açıklamasına bu parça üretilemez yazması lazım, ya da sadece bizi bi yanlışlık oldugu konusundada uyarması lazım. ben pek verimli çalışmayan 4 tane for 20 tane if olan bi kod yazdım ama bayağı bi kötü oldu şimdilik, doğruda çalışmıyo zaten :)

Ekli dosyalar

Geri