• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli bir koşula göre toplama yaptırma?

Excel Vers. ve Dili
Excel versiyon 2003 SP3; Türkçe
Arkadaşlar, mesela etopla fonksiyonu ile bir listedeki mesela ismi ALİ olanların maaşları toplamını bulma olayını rahatlıkla yapabiliyoruz.

Ancak mesela farklı kolonlarda yer alan ölçütlere göre toplama yapmak istersek örnek;

e1 den e100'e kadar yaş sütununda yaşı 25 olan ve a1'den a100'e kadar olan isim sütununda ismi ALİ olanların maaşları toplamını nasıl yapabiliriz.

Anlayacağımız yaşı 25 olan ALi'lerin maaşları toplamı kaçtır ? sorusunun yanıtını arıyorum. (veri tabanı 100 satırdan oluştuğunu varsayalım.

Not: Özet veri al vs. kullanmadan bunu yapmam gerekiyor. Yani sadece fonksiyonları kullanarak, ki eğer mümkünse :)

Şimdiden Teşekkürler...

Merhaba,

TOPLA.ÇARPIM Fonkisyonu ile yapabilirsiniz, örnek dosya eklerseniz daha net cevap verebilirim..

Son düzenleme:
Ekte örnek bir database var. Tabi benim verim hayli fazla...ama yapılış tarzını öğrenebilirsem. Kendim uygulayabilirim.

Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(A2:A16="ALİ");--(B2:B16=25);--(C2:C16))

Denermisiniz..

MErhaba

dosyanız ektedir.

brain kardeş işyerindeyim dosyanı indiremedim. Ama evde bakar sana hemen cvp yazarım. espiyonajl çok teşekkürler, o fonksiyonu kendi verilerimde de denemeye çalışacağım, bakalım oluyor mu ? Size bir geridönüş yaparım.

Çok teşekkürler...

Arkadaşlar çok teşekkürler, gayet iyi çalışıyor...

[url=https://hizliresim.com/r26g11][/URL]arkadaşlar izninizle bende bir soru sormak istiyorum,aidatını ödeyenlerin hücrelerini renklendiriyorum
"yalnızca renkli hücreleri topla" formülünü nü sormak istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Modül'e ;
Kod:
Function RenkTopla(Dizi As Range, Renk_Tipi)
Toplam = 0
Application.Volatile
For Each Hucre In Dizi
    If Hucre.Interior.Color = Renk_Tipi.Interior.Color And IsNumeric(Hucre) = True Then
    Toplam = Toplam + Hucre
    End If
Next
RenkTopla = Toplam
End Function
yazın, sayfada örneğin C11 hücresini; verilerinizin bulunduğu sütundaki ( C1:C10 aralığında olduğu varsayıldı ) renk'e (örneğin yeşil) boyayın ve C11'e ; =RenkTopla(C1:C10;C11) yazın,

Verilerinizin olduğu aralık değişik ise C1:C10'u düzenleyin,

Kolay gelsin.

Harici link ; http://dosya.co/vw33nghsxg28/Renk_Topla,_Zemin_rengine_göre_03.07.2017.xlsm.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar izninizle bende bir soru sormak istiyorum,aidatını ödeyenlerin hücrelerini renklendiriyorum
"yalnızca renkli hücreleri topla" formülünü nü sormak istiyorum.

Makrosuz bir alternatif ekli dosyadadır.

Ekli dosyalar

Geri