• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli bir koşula göre sonuç

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MURATSO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
arkadaşlar merhaba,
benim şöye bir sonuç çıkarıcak formüle ihtiyacım var.

Bir müşterinin sadece P:U aralığındaki hüvrelerden herhangi biri -1 veya 0 olan ve diğer hiçbir hücrede -1 , 0 veya 2 olmayan müşteriler hangisidir?

destek olabilme şansınız var mı?
teşekkürler

Ekli dosyalar

Destek olabilecek kimse varmi? eğer örneğim ve isteğimi tam anlatamamış isem AO4 satırında bir formül yazarak sadece kolonunda P4:T31 aralığında -1 veya 0 olup değerin bulunduğu satırdaki diğer alanlarda -1 0 ve 2 olmayan müşterileri bulmak istiyorum

Son düzenleme:
Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

Gördüğüm kadarıyla; eklediğiniz belgede, istediğiniz koşulu sağlayan hiçbir satır yok.
Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Denemek için formülün içerisindeki VE işlevi parantezindeki herbir koşulu
(--ilk koşul P-T sütun aralığındaki 0 veya -1 olanları,
--ikinci koşul A-O sütun aralığında -1, 0 veya 2 olmayanları,
--üçüncü koşul ise U-AN sütun aralığında -1, 0 veya 2 olmayanları kontrol ediyor)

ayrı sütunlara uygulayarak kontrol adabilirsiniz.

Aşağıdaki formül koşula uyan satırlar için 1'den başlayarak sıra numarası verir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞER(
VE(
(EĞERSAY(P4:T4;0)+EĞERSAY(P4:T4;-1))>0;
(EĞERSAY(A4:O4;-1)+EĞERSAY(A4:O4;0)+EĞERSAY(A4:O4;2))=0;
(EĞERSAY(U4:AN4;-1)+EĞERSAY(U4:AN4;0)+EĞERSAY(U4:AN4;2))=0
);
MAK($AO$3:AO3)+1;"")[/FONT]

Ömer bey çok teşekkür ederim formülü tek satırda örnek case olluşturarak deniyorum ama sonuç 0 geliyor

=IF(AND((COUNTIF(P4:T4;0)+COUNTIF(P4:T4;-1))>0;(COUNTIF(A4:O4;-1)+COUNTIF(A4:O4;0)+COUNTIF(A4:O4;2))=0;(COUNTIF(U4:AN4;-1)+COUNTIF(U4:AN4;0)+COUNTIF(U4:AN4;2))=0);MAX($AO$4:AO4)+1;"")

Ufak bir ekleme yapayım aslında rakamların anlamı şu şekilde -1=Hatalı, 0=Boş, 1=Doğru, 2=Mükerrer, 9=Kapsam Dışı.
Dolayısı ile P:T aralığındaki müşteri için hatalı veya boş olan diğerlerinde hatalı, boş veya mükerrer olmayan satırları arıyorum. Excel 450000 satır olduğu için formül de biraz kasıyor ve hata veriyor :(

Son düzenleme:
Geri