Soru belirli bir hucreyi baska sayfada aratıp deger yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-01-2025
merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki kodlarda urun değişkenini hedef değişkeninde arattım sonuç olarak içerik değeri verdi hücre adresi vermedi
benim istediğim ürün değişkenini hedefte taratacam 7 stun yanına tarih değişkenini yazmasını isteyecem. ?? olan yerler tıkandıgım yerler.
mümkünmüdür?

Kod:
For i = 4 To 10

If p.Cells(i, 68) > 0 Then
    rd = p.Cells(i, 68)
    rd = rd / 22.5
    p.Cells(i, 67) = CDate(p.Cells(i - 1, 67)) + rd
    tarih = p.Cells(i, 67)
    urun = p.Cells(i, 67 - 2)
  ?  hedef = Application.WorksheetFunction.VLookup(urun, h.Range("A:A"), 1, False)

?  h.Cells( ?,  ? + 7) = CDate(p.Cells(i , 67)

End If
    Next i

Excel Vers. ve Dili
18-01-2025

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Sorunuzu örnek belge üzerinden sorup, olması gereken sonucu, olması gereken hücreye yazarak ve
bu sonuçlara nasıl ulaştığınızı, sayfa adı/hücre adresi/satır/sütun numarası gibi hususları da belirterek net ve kısaca açıklarsanız
daha hızlı ve kesin sonuca ulaşabilirsiniz.
.

Excel Vers. ve Dili
18-01-2025
örnek dosya ektedir.

burada amacım hedef sayfasında yer alan tahmini süre saat kısmında deger var ise plana yazdırmak bunu yaptım. daha sonra plan sayfasında bitiş seçeneginde değer var ise bu degere göre plan tarihini güncelle dedim bunu da yaptım son kısım bu tarihi al hedefteki ilgili satırın bitiş tarihine yaz seçeneğini yapamadım. tıkandıgım yer burası.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
18-01-2025

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Örnek belgenize baktım ancak; VBA ile ilgili destek isteyip, örnek belgenin VBA kısmının şifreli olması sizce de garip değil mi?

Ayrıca, belgeyi oluşturan/kullanan siz olduğunuzdan; konu açılış mesajında yazdığınız başlama/bitiş tarih/saatleri, şunu yaptım/bunu yaptım
kısımlarını siz anlıyor olabilirsiniz ancak belgeye yabancı olan birinin bütün bunları anlamasını beklememelisiniz.
Açıklamalarınızı; şu sayfa şu sütun/şu satır/şu hücre gibi net yazmalısınız, döngü oluşturuyorsanız bunun amacını, döngüde kullanılacak değişken ve işlemleri de aynı şekilde net olarak sayfa/sütun/satır/hücre adresi şeklinde yazmalısınız.

Biraz tahmin olacak ama verdiğiniz kod'dan yanlış anlamıyorsam;
urun değişkeninin HEDEF sayfası A sütununda aratmak (aranan değer, A sütununda mutlaka var mıdır, aranan değer yoksa nasıl bir işlem yapılacağını bilemiyorum), varsa da bulunduğu satırda sekizinci sütuna da diğer sayfadaki bir tarih bilgisini yazdırmak istiyorsunuz.

NOT: Tabi verdiğiniz kod'da sütun sayısını gösteren 67-2 (neden doğrudan 65 değil de 67-2 o da belli değil)
kısmı sabit midir/değişken midir onu da bilemiyorum.

Eğer istek/ihtiyaç bu ise; mevcut urun=.... kod satırından (mavi kısım) sonra aşağıda kırmızı renklendirdiğim kısmı ilave ederek deneyin.
Eğer aranan veri A sütununda yoksa yapılacak bir işlem varsa, aşağıdaki End If satırından önce Else satırı ekleyerek araya o işlemlere ait kod ilave etmeniz gerekecek.
Rich (BB code):
            urun = p.Cells(i, 67 - 2)
            Set hdf = h.[A:A].Find(urun)
                If Not hdf Is Nothing Then
                    h.Cells(hdf.Row, 7) = CDate(p.Cells(i, 67))
                End If

Excel Vers. ve Dili
18-01-2025
Ömer bey;
Çok özür dilerim şifreyi tamamen unutmuşum şifre=1 di makro ya yeni başlayan biri olduğumdan tanımlamalar ve anlatımlarımda çok yanlış yapabilirim siz üstatlardan bu açıklamalar geldikçe bizlerde derdimizi nasıl anlatacağımızı öğreniyoruz. teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
18-01-2025
oldu abi çok çok teşekkürler elleriniz dert görmesin

soru seçenegini değiştiremiyorum. düzenle gelmiyor bu nedenle çözüldü yapamıyorum.

Son düzenleme: