• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Bir Aralıktaki Değere Göre Yan Hücredeki Değeri Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kol3r4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 vb
Aşağıdaki linkteki gibi bir örnek çalışma hazırladım fakat sorunum şu.
C8 : C100 arasındaki Y koordinat değerlerine karşılık gelen D8 : D100 arasındaki X koordinat değerlerini eşleştirerek kullanmak istiyorum. Bu çalışma bir yol projesinin belirli koordinatlar arasındaki basit bir mesafe hesaplayıcısıdır.

H8 ve H9 daki hesap edilen "Y1" ve "Y2" koordinatlarına eş "X1" ve "X2" koordinatlarını yakalamak istiyorum. Fakat MAK ve MİN komutlarını kullanarak yaptığımda "X1" (I9) ve "X2" (I8) de görüldüğü gibi bir kayıklık ortaya çıkıyor. Ne demek istediğimi tablonun aşağı kısımlarına indiğinizde C ve D sutünlarının 48. ve 49. satırlarında görebilirsiniz. Benim istediğim Hesapladığım "Y1" (H9) ve "Y2" (H8) değerlerini referans alarak yan hücrelerde bu değerlere karşılık gelen değerleri "X1" ve "X2" olarak kullanabilmek. Yani halihazırda orada yazan I8 ve I9 yerine başka bir formül üretebilmek. Umarım anlatabilmişimdir.

İyi çalışmalar. Şimdiden Teşekkürler.

https://www.dropbox.com/s/dies8gvbv2fokvi/Deneme1.xlsx?dl=0

Merhaba,

Gönderdiğiniz dosyadan anladığım kadarı ile aşağıdaki SUMIF / EĞERTOPLA formülasyonu ile sorun çözülüyor.

=SUMIF(C8:C100;H8;D8:D100)

İyi çalışmalar,

Merhaba,

Gönderdiğiniz dosyadan anladığım kadarı ile aşağıdaki SUMIF / EĞERTOPLA formülasyonu ile sorun çözülüyor.

=SUMIF(C8:C100;H8;D8:D100)

İyi çalışmalar,

toplamayla alakalı bir şey sormamıştım nafile... ama ilgin için teşekkürler. + EĞERTOPLA çalışmıyor

Kullandığım bilgisayardaki kısıtlama nedeniyle dosyanızı indiremedim.Ancak sorunuzdan anladığım DÜŞEYARA formülü işinize yarar gibi.

Not: Sayın MFA2000'in eli sürçmüş sanıyorum, EĞERTOPLA değil ETOPLA olmalı.

Kullandığım bilgisayardaki kısıtlama nedeniyle dosyanızı indiremedim.Ancak sorunuzdan anladığım DÜŞEYARA formülü işinize yarar gibi.

DÜŞEYARA formülü çözüme ulaştırdı yusuf bey. Teşekkürler, iyi çalışmalar . :)

Şimdi dosyaya bakabildim. X değeri için I8 hücresinde aşağıdaki formül işinizi görüyor mu?

Kod:
=DÜŞEYARA(H8;$C$8:$D$100;2;0)

Uyarı için teşekkürler. Tabii ki ETOPLA olacak.

İyi çalışmalar.

Geri