- Excel Vers. ve Dili
- 2016
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
[B]Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)[/B]
Shapes("Picture 1").Top = Target.Top - 40
Shapes("Picture 1").Left = Cells(Target.Row, Target.Column + 1).Left + 10
[B]End Sub[/B]
Merhaba.
Bildiğim kadarıyla; sayfa üzerindeki kaydırma çubuklarına ait bir olay(event) yok.
Bu nedenle çözüm olarak;
-- sayfaya bir adet RESİM (PICTURE) nesnesi ekleyin,
-- bu nesne seçiliyken formül çubuğuna =$M$3:$M$11 yazıp ENTER'a basın,
-- alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan VBA ekranında sağdaki boş alana aşağıdaki kod blokunu yapıştırın,
-- belgeyi makro içerebilen belge türüyle kaydedin.
Artık sayfadaki hücre seçimi değiştikçe bu resim nesnesi, seçili hücrenin hemen sağında belirecektir,
sayfada farklı hücreleri seçerek sonucu gözlemleyin.
.Kod:[B]Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)[/B] Shapes("Picture 1").Top = Target.Top - 40 Shapes("Picture 1").Left = Cells(Target.Row, Target.Column + 1).Left + 10 [B]End Sub[/B]
Gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen (bunların yerine anlamlı/tutarlı rastgele veriler de yazabilirsiniz)
bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız, küçük boyutlu ve önceki cevabımda belirttiğim hususun uygulandığı bir örnek belge yüklemeniz de yarar var.
Belirtilen alanın gerçek boyutlarını bilemiyoruz ama hesaplamalar olsa da bunların sonucunu, eklediğiniz resim nesnesinde görebilmeniz gerekir.
.
Ben anlamak için soruyorum .... siz Ömer Beyin önerdiği kodu dosyanızda denediniz mi?
.
İstediğiniz aşağıdaki gibi bir şey değil mi?
hayır. haluk bey. her tıkladığım yerde kendiliğinden ortaya çıkmasını istemiyorum. zaten orada (ekranın sağ üst köşesinde) sabit durmasını istiyorum
Örnek belgeyi neden "BİZİM İÇİN" ekleyesiniz ki; kendi ihtiyacınızı halletmek için ekleyeceksiniz.
Tekraren yazıyorum örnek belgeniz (verileriniz/formülleriniz) bizim bir işimize yaramaz.
Kısa bir not: ATMAK (sizin bir kabahatiniz değil elbette; etrafımızda, en yakınımızdakilerin bile malesef sıkça kullandığı, eylemin tam karşılığı olmayan yanlış bir kelime ve kullanım şekli)
yerine foruma EKLEMEK daha uygun bir kelime bence. Örneğin çocuğum kullandığında ona "niye atıyorsun bir garibana ver, bir işine yarar belki", diye takılırım.
Ayrıca "ömer bey bi çözüm bulacaktır eminim" şeklinde "GAZ VERMEK" olarak anlaşılabilecek bir ifadeye de lüzum yok sanırım.
Mesaj sayılarıma ve forumdaki konu sayfalarında rastlayacağınız cevaplarıma bakarsanız, GAZla değil, İSTEDİĞİM için çözüm önerilerinde bulunduğumu görebilirsiniz.
.
Son cevabıma ekleme yapmıştım, sanırım fark etmediniz.
Sayfayı yenileyerek önceki cevabıma tekrar bakınız.
Ayrıca örnek belgenizi hazırlamak için;
F12 düğmesine basıp farklı adla kaydettikten sonra özel bilgileri silmeniz yeterli olur.
Ekli dosyadaki çözüm işinizi görür mü?
.
Mavi renkli alandaki satırlar en fazla kaç adet olabilir ?
.