• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli bir alandaki sayilari rastgele yazdirma

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe 64bit
Merhaba arkadaşlar, yine ilginç bir soruyla geldim ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

A2'den A50'ye kadar bir satırda, sürekli değişen ve aynı zamanda sürekli yer değiştiren 1'den 15'e kadar tam sayılar mevcuttur. Hücrelerin tamamı dolu değildir; herşey sürekli değişim halindedir.

B1 Hücresine her seferinde (herhangi bir input) A2-A50 aralığında o an mevcut olan tam sayılardan herhangi birisini rastgele olarak yazdırmak istiyorum. Gerekli formül ve/veya kod için sizlere minnettarım.

Saygılar

Emre Akarsu

Merhaba

Arama motoruna sayı üret yazıp aratabilirmisiniz.

Merhaba

Ekli dosyada sayfa11'e bakınız

Ekli dosyalar

Merhaba

Kod:
Sub rand()
For i = 1 To 50
Cells(1, 2) = Cells(Int(Rnd() * 10) + 1, "A")
Exit Sub
Next
End Sub

Merhaba

Kod:
Sub rand()
For i = 1 To 50
Cells(1, 2) = Cells(Int(Rnd() * 10) + 1, "A")
Exit Sub
Next
End Sub

Hocam olmadi. Sütundaki sayilari randomize etmek istemiyorum; sütunda zaten hali hazirda kendi kendine randomize olan sayilarin icinden bir tane random secmek istiyorum

Merhaba

A2:A50 zaten sabit sayılar .isterse daha önce karıştırılmış olsun

Kodu çalıştırdığınızda o sayılardan bir tanesini rasgele seçip B2 hücresine yazıyor.

Merhaba

A2:A50 zaten sabit sayılar .isterse daha önce karıştırılmış olsun

Kodu çalıştırdığınızda o sayılardan bir tanesini rasgele seçip B2 hücresine yazıyor.

Merhaba,
Hayir hocam olmadi; kodu ekledim, kaydettim.
jwM0W

http://imgur.com/a/jwM0W

Merhaba

Dosya açamadığınızdan dolayı kodların doğruluğunu size gösteremiyorum

a2 den a50'ye kadar sayılar yazınız sonra kodu çalıştırınız B2 hücresine A2 ile a50 arasında yazılan sayıların birini rasgele seçip yazacaktır.

Merhaba

Dosya açamadığınızdan dolayı kodların doğruluğunu size gösteremiyorum

a2 den a50'ye kadar sayılar yazınız sonra kodu çalıştırınız B2 hücresine A2 ile a50 arasında yazılan sayıların birini rasgele seçip yazacaktır.

Aynen dedigin gibi yapiyorum hocam olmuyor. Dosyanizi bana baska bir sekilde iletebilir misiniz? tesekkürler

Aynen bu, cok tesekkür ederim; fakat sikinti: Kod, sayilar arasinda olabilecek bosluklari da deger olarak algilayip bazen B2'ye hicbir sey yazmiyor. A1-A50 araligi tamamen dolu degil; bazen 5 tane bazen 10 tane sayi olabiliyor. Bu kodun, o bosluklari görmezden gelmesini saglayip sadece icinde deger olan hücrelerden rastgele bir secim yapmasini saglayabilir miyiz?

Merhaba

Evet kodlar 2010'da güzel çalışıyor.elinize sağlık fakat
2003 excel kullandığı için kodlar çalışmaz

Hocam 2016 :)

O zaman a degerini
Randomize
a=Int (Rnd*49+2) şeklinde değiştirelim.

Hücredeki sayılar arasında boşluk varsa
Sub Rastgele()
10
a = WorksheetFunction.RandBetween(2, 50)
If Cells(a, 1) = "" Or Not IsNumeric(Cells(a, 1)) Then GoTo 10
Cells(1, 2) = Cells(a, 1).Value

End Sub

Dosyanızı yeni gördüm. Kodu bir düğmeye atayınız. Eklediğiniz formül ile işlem sağlayamazsınız. Yardımcı sütun kullanarak formül ile çözüme ulaşabilirsiniz.

Geri