Merhaba saygıdeğer arkadaşlarım.
Sizden 3 konuda yardım almak istiyorum, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şöyleki;
1. Konu;
Belirli sayı aralığındaki koşulları sağlayacak sayıları bir hücreye yazar isek hücreye istenilen bir metin yazılmasının sağlanması.
Örnek olarak ekteki tabloya bakabilirsiniz.
Kullandığım formül ise : =EĞER(VE(1<=C6<=3;1<=C7<=5;3<=C8<=8;2<=C9<=4);"X";"MALZEME TANIMLANAMADI")+EĞER(VE(10<=C6<=15;12<=C7<=14;15<=C8<=18;18<=C9<=20);"Y";("MALZEME TANIMLANAMADI"))
Çıkan Sonuç ise :#DEĞER!
2. Konu;
Koşullu biçimlendirme hakkında.
Örneğin A1 hücresine elma yazdığımda B1 hücresinin kırmızı olmasını istiyorum.
ama A1 hücresine başka değerler yazarsam B1 hücresinde herhangibir değişiklik olmasın.
3. Konu;
Sadece istenilen hücreye tıklandığında yanında ok işareti çıkacak ve aşağıya doğru sıralanan kelimelerden birini seçebileceğim.
hücreye yazı yazılamayacak.
Yardımcı olmanızı rica eder, güzel günler dilerim.
Sizden 3 konuda yardım almak istiyorum, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şöyleki;
1. Konu;
Belirli sayı aralığındaki koşulları sağlayacak sayıları bir hücreye yazar isek hücreye istenilen bir metin yazılmasının sağlanması.
Örnek olarak ekteki tabloya bakabilirsiniz.
Kullandığım formül ise : =EĞER(VE(1<=C6<=3;1<=C7<=5;3<=C8<=8;2<=C9<=4);"X";"MALZEME TANIMLANAMADI")+EĞER(VE(10<=C6<=15;12<=C7<=14;15<=C8<=18;18<=C9<=20);"Y";("MALZEME TANIMLANAMADI"))
Çıkan Sonuç ise :#DEĞER!
2. Konu;
Koşullu biçimlendirme hakkında.
Örneğin A1 hücresine elma yazdığımda B1 hücresinin kırmızı olmasını istiyorum.
ama A1 hücresine başka değerler yazarsam B1 hücresinde herhangibir değişiklik olmasın.
3. Konu;
Sadece istenilen hücreye tıklandığında yanında ok işareti çıkacak ve aşağıya doğru sıralanan kelimelerden birini seçebileceğim.
hücreye yazı yazılamayacak.
Yardımcı olmanızı rica eder, güzel günler dilerim.