• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli aralıkta olan sayılar koşulu doğru oluyor ise "metin" yaz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Enterprice
Merhaba saygıdeğer arkadaşlarım.
Sizden 3 konuda yardım almak istiyorum, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şöyleki;

1. Konu;

Belirli sayı aralığındaki koşulları sağlayacak sayıları bir hücreye yazar isek hücreye istenilen bir metin yazılmasının sağlanması.

Örnek olarak ekteki tabloya bakabilirsiniz.

Kullandığım formül ise : =EĞER(VE(1<=C6<=3;1<=C7<=5;3<=C8<=8;2<=C9<=4);"X";"MALZEME TANIMLANAMADI")+EĞER(VE(10<=C6<=15;12<=C7<=14;15<=C8<=18;18<=C9<=20);"Y";("MALZEME TANIMLANAMADI"))

Çıkan Sonuç ise :#DEĞER!

2. Konu;

Koşullu biçimlendirme hakkında.
Örneğin A1 hücresine elma yazdığımda B1 hücresinin kırmızı olmasını istiyorum.
ama A1 hücresine başka değerler yazarsam B1 hücresinde herhangibir değişiklik olmasın.

3. Konu;

Sadece istenilen hücreye tıklandığında yanında ok işareti çıkacak ve aşağıya doğru sıralanan kelimelerden birini seçebileceğim.
hücreye yazı yazılamayacak.

Yardımcı olmanızı rica eder, güzel günler dilerim.

Ekli dosyalar

2. KONU:
B1 hücresini seçtikten sonra Koşullu biçimlendirmede yeni kural deyip en alttaki formülle kural belirle dedikten sonra formül kısmına =(A1="elma") yazdıktan sonra istediğin biçimlendirmeyi seçersen B1 hücresi A1=elma iken o biçimlendirmede görünecektir. değilken biçimlendirme olmayacaktır.

3. konu:
Bunu için önce açılır listede olmasını istediğin verileri bir sütuna yukarıdan aşağıya doğru yaz. Sonra açılır listeyi oluşturmak istediğin hücreye tıklayıp "Veri" menüsündeki "veri doğrulama"yı tıkla. Ayarlar sekmesindeki izin verilen açılır menüsünden "liste" yi seç ve kaynağa oluşturduğun listeyi işaretle. (Örneğin: B1:B12) Böylece o işaretlediğin hücre bu oluşturduğun listeye göre açılır liste olacak.

1. konuya da başkası baksın. ben onu bilmiyorum

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sanki istekleriniz ödev konusu gibi geldi bana.

Aradığınız tüm cevaplar forumumuzda bulunuyor.

1. Sorunuzun cevabı için tıklayınız. EĞER-IF UYGULAMALARI

2. Sorunuzun cevabı için tıklayınız. KOŞULLU BİÇİMLENDİRME

3. Sorunuzun cevabı için tıklayınız. VERİ DOĞRULAMA

Ve daha fazlası için aşağıdaki linkteki tüm konuları detaylıca inceleyiniz.

EXCEL DERSANESİ

teşekkürler.

JackSp ve Koray hocam vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, vermiş olduğunuz örnekler çok işime yaradı.
ancak 1. konuyu halen çözemedim.
ekte örnek bir dosya var.
inceler ve cevap bulabilirseniz çok sevinirim.
iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Geri