• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Belirli aralıkta bulunan değerleri saydırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sk35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Merhabalar,
Excel'de çalıştığım yer ile ilgili kayıt girdiğim "VERİ" isimli bir sayfam var. A sütununda 1 ile 4498 benzersiz kayıt numaralarım var. G sütununda ise 4 farklı personel ismi var. H ile U arasında ise başlıklar var ve altında bulunan sütunlara "X" atıyorum. "RAPOR" sayfamda şöyle bir saydırma işlemi yapmak istiyorum; RAPOR sayfamın B2 ve C2 sütunlarına yazmış olduğum sayıları VERİ isimli hücremde A sütununda bulunan sayılar arasında bulunan H ile U arasında kalan X'leri G sütununda bulunan her personel için saymasını istiyorum.

Örnek olarak; RAPOR sayfamda B2 ve C2 sütunlarına 1-50 yazdım.
VERİ sayfamda A sütununda 1 ile 50 Arasında bulunan G sütunundaki her personel için sırasıyla H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U sütunlarında bulunan X leri sayıp "RAPOR" sayfamda ilgili hücrelere not etsin istiyorum.

İşin içinde çıkamadım. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Konuyla ilgili küçük bir örnek dosya paylaşırsanız yanıt almanız kolaylaşacaktır.

Rapor sayfası B2-C2 hücreleri boş!

Oraya ne yazacaksınız?

Hocam orası sürekli değişecek 1 - 50 yazdıysam Karar sayfamda o aralıkta olan verilere bakacak 50-100 yazarsam o aralığa bakacak

Deneyiniz.

C++:
=TOPLA.ÇARPIM((Tablo3[KARAR]>=$B$2)*(Tablo3[KARAR]<=$C$2)*(KAYDIR(Tablo3[KARAR];;KAÇINCI(B$4;Tablo3[#Headers];0)-1)="r")*(Tablo3[TESLİM ALAN]=$A5))

Elinize sağlık, #Headers kısmını Üst Bilgiler olarak değiştirdim. Sorunsuz çalışıyor teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz değişkenlik kullandığımız ofis dilinden dolayıdır...

Geri