• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli aralıklrla formülü uzatma!

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba arkadaşlar ,

Başlıkta da tam anlatamadım.Bu yüzden örnek dosya ekledim.
Aslında yapmak istediğim şey basit ama anlatması karışık.

En kısa şekilde.Excelde dosyamızda iki sayfamız var. Sayfa2 'de bulunan sayıları tarihlere göre Sayfa1 'deki kırmızı alana alt alta çekmek istiyorum.
En basitinden ilk sayfaya "=Sayfa2.B2" yazıp aşağı doğru 5 satır çekiyorum ve normal olarak diğer sayfadan sırayla "=Sayfa2.B6" ya kadar çekmiş oluyorum.

Bundan sonra aşağı çektiğimde "=Sayfa2.C2" den "=Sayfa2.C6" ya ve periyodik olarak "=Sayfa2.D2" den "=Sayfa2.D6" vs vs ... gitmesini istiyorum.

C 'den ve D 'den başlayan beşli grupları manuel olark çekiyorum.Ondan sonra on satırı birden seçip periyoduanlasın diye aşağı uzatıyorum fakat benim istediğim gibi değilde "=Sayfa2.B12" olarak başlatıp "=Sayfa2.B16" ya gidiyor.Ve normal olarak "=Sayfa2.C12" den "=Sayfa2.C16" ya diye atlama yapıyor.10 ar 10 ar atlıyor yani...

Bunu benim istediğim gibi nasıl yaparım acaba.Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

=İNDİS(Sayfa2!B$2:AE$6;KAÇINCI(F1;Sayfa2!A$2:A$6;0);KAÇINCI(C1;Sayfa2!B$1:AE$1;0))

Formülünü kullanınız. EEEEE yerine EEEE yapınız.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi 2. sayfadaki EEEEE yi EEEE yaptım zaten kurcalarken olmuş sanırım.
İlk sayfaya yazdığınız formülü uyguladım yanlız #AD? diye hata çıkıyor.

Sildim.Zaten bir tane var oda A$6;0 'ın yanında.Ama sonuç değişmedi.

Teşekkür ederim yazdığınızdan baktım ! işaretleri nokta olarak yapılmış ve sayfa başında $ sabitleme işaretlerieksik kalmış.Ondan olmuyormuş.

Tekrar Teşekkürler yardımlarınız için...

Tekrar merhaba,

Peki 2. sayfada belirlediğimiz daha geniş bir index içinden o sayfada aaaa satırı ile keşisen herhangi bir tarihin kesiştiği hücredeki sayıyı 1. sayfada yine aynı içerikteki sutunların kesiştiği gibi kesişiyorsa onun yanındaki sütuna koydurtabilir miyim?
Örnek vermek gerekirse ; verilerin bulunduğu 2. sayfada AAAA ile 15/11/2011 tarihinin kesiştiği sayıyı 1. sayfaya götürüp AAAA ile 15/11/2011 tarihinin aynı satırda olduğu satırın yanına koyacak.

Sizin verdiğiniz formül üzerinden gittim fakat bir bölümü oluyor bir bölümü olmuyor.Bir yerde hata yapıyorum.

Uğraşmamanız için dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Belki fonksiyonlarla çözümü vardır. Ama ben o kadarısını bilmiyorum. Eğer makrolar işinizi görecekse bir tane dosya ekledim.

Sayfa2'deki AAAA-BBBB-CCCC.... sırası alt alta bozulmamak kaydıyla bu kodlar işinizi görür.

Sub Bul()
Application.ScreenUpdating = False
son = Range("F10000").End(3).Row
Range("G1:G" & son) = ""
For i = 1 To son
adet = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa2").Range("B1:AF1000"), Cells(i, 3))
If adet = 0 Then GoTo 10
sat = Sheets("Sayfa2").Range("B1:AF1000").Find(Cells(i, 3)).Row
sut = Sheets("Sayfa2").Range("B1:AF1000").Find(Cells(i, 3)).Column
kac = WorksheetFunction.Match(Cells(i, 6), Sheets("Sayfa2").Range("A2:A7"), 0)
Cells(i, 7) = Sheets("Sayfa2").Cells(sat + kac, sut).Value
10
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim makroda işimi görebilir.Tabi eğer 2. sayfada ilk sütun yani sırasıyla AAAA , BBBB , CCCC ... devam eden sütunun bir sonu yoksa!

Fakat bul butonuna bastığımda ;

UNKNOWN, UNKNOWN betiği çalıştırılırken, betik dili çatı hatası oluştu

diye hata veriyor.Yazdığınız makro ile benim excelin dili farklı olduğundan kaynaklanıyor olabilir miacaba?Eve gidince bir de evdekinden deneyeceğim.

Geri