• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlenen karekterden sonrasını silip kalanları yazma ve aynıları silme

Merhaba,

Kod:
=SOLDAN(A1;MBUL(".";A1;MBUL(".";A1;1)+1)-1)
formülü A sütununda işlem görecek sütunlar dışında istediğiniz yere yapıştırıp aşağı doğru çoğaltın.

Not: Soruyu eksik okumuşum, benzersiz verileri bulmak için menü çubuğunda "Veri>Yinelenenleri Kaldır" seçeneklerini takip edebilirsiniz.

Son düzenleme:
sayın cenk. cok teşekkür ederim.istediğim buydu.
ek olarak bir şey daha danışmak istiyorum. eğer data değerimiz daha uzun bir veri olsaydı, bu sefer soldan ikinci noktadan sonrasını değilde üçüncü noktadan sonrasını sildirmek isteseydik verdiğiniz kodda nasıl bir değişim olurdu.
Ör:
YM.30AYVG.5.040.PD80 yerine YM.30AYVG.5 yazacak.

müsait zamanınızda bakıp cevaplayabilirseniz sevinirim.

Merhaba, rica ederim.
sayın cenk. cok teşekkür ederim.istediğim buydu.
ek olarak bir şey daha danışmak istiyorum. eğer data değerimiz daha uzun bir veri olsaydı, bu sefer soldan ikinci noktadan sonrasını değilde üçüncü noktadan sonrasını sildirmek isteseydik verdiğiniz kodda nasıl bir değişim olurdu.
Ör:
YM.30AYVG.5.040.PD80 yerine YM.30AYVG.5 yazacak.

müsait zamanınızda bakıp cevaplayabilirseniz sevinirim.

3. noktadan almak için şu formülü kullanabilirsiniz:
Kod:
=SOLDAN(A1;MBUL(".";A1;MBUL(".";A1;MBUL(".";A1;1)+1))+1)

teşekkürler ama çalışmıyor bazı durumlarda. anlamadım.
mesela
YM.BSIM.69.125 yerine YM.BSIM.69 yazması lazım
ama YM.BSIM.6 yazıyor

Galiba şu formül olur:

Kod:
=SOLDAN(A1;MBUL(".";A1;MBUL(".";A1;MBUL(".";A1;1)+1)+1)-1)

Ya da şu formül de olur:

Kod:
=SOLDAN(A1;BUL("@";YERİNEKOY(A1;".";"@";3))-1)
Bu formül önce üçüncü noktanın yerine @ işareti koyar ve daha sonra bu @ işaretinden öncekileri alır. Hangi noktadan önceki kısmı almak istiyorsanız formüldeki 3 yerine o sayıyı yazarak değiştirebilirsiniz.

yusuf44 harika olmuş. eline sağlık. hele 3 yerine istediğimiz sayıyı koyabileceğimiz formüle hayran kaldım:) istediğim şekilde belirlerim kriteri artık.

sağlıcakla kalın
yeniden hepinize teşekkürler.

Kolay gelsin.

Bu arada bir hatırlatma, 3'ten az nokta olan bir hücre için bu formülü 3 ile kullanırsanız DEĞER hatası verecektir. Kısacası formülün doğru çalışması için en az belirlediğiniz kriter kadar nokta bulunmalıdır.

Geri