• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlenen harf ile başlayan engelle

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba hayırlı geceler arkadaşlar benim sorunum sayfada "B" sütunundaki verileri formülle getiriyorum "B" Sütununda eğer "P" ile "G" ile başlayan "UX380" içeren metin varsa engelle şeklinde bir makroya ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz?

Merhaba.

Örnek belge yok, kullanılan formüller de bilinmiyor.

Bu durumda fikir olarak şunu söyleyeyim; madem B sütununa verileri formül ile getiriyorsunuz,
belirttiğiniz koşulları formüllerinizin içine dahil ederek istemediğiniz verilerin gelmesini engelleyebilirsiniz.
.

Merhaba Ömer Bey formül şu şekilde =EĞERHATA(İNDİS(WEB_KBO_REPORT!T:T;KAÇINCI(MB_RTV!E2;KBO_SO;0));"") nasıl bi ilave ile engelleme yapabilirim teşekkürler..

Aşağıdaki gibi bir yapı düşünebilirsiniz.
Formülünüzde AD TANIMLAMASIda kullandığınızdan deneme şansım yok.
Sorun yaşarsanız örnek belge ekleyin.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];1)="G";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];1)="P";[COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];"UX380";"")<>[B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B]);"";[B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B]);"")

Merhaba sayın Ömer bey fikrinizde ki formülü kendime göre uyarladım fakat bir isteğim olacak sizden bu 2 formülü

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(C4;"UX303";"AYIR");"TP500";"AYIR");"X580";"AYIR");"X405";"AYIR")

=EĞER(SOLDAN(C4;1)="P";1;EĞER(SOLDAN(C4;1)="G";1;"")) nasıl birleştirebilirim bu şekilde sorunum çözülecek kolay gelsin teşekkürler..

Forumda zaman zaman formül / makro birleştirme şeklinde soruyla karşılaşıyoruz ve genelikle sizinki gibi
örnek belge ve olması gereken sonuç da elimizde yok iken cevaplar varsayıma dayanıyor ve bu durum gereksiz yazışmalara neden oluyor.

İsteğinizdeki önceliği bilemiyorum ve malesef yine varsayım üzerine cevap yazacağım.

İstediğiniz bu değilse; gerçek belgenizin, özel bilgi ve çok fazla veri içermeyen bir kopyasını
(olması gereken sonuçları elle yazmayı ve bu sonuçlara nasıl ulaştığınızı açıklamayı unutmadan)
foruma ekleyiniz ki; çözüm kolaylaşsın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR](C4;1)="P";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR](C4;1)="G");1;[COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="Red"]YERİNEKOY[/COLOR](C4;"UX303";"AYIR");"TP500";"AYIR");"X580";"AYIR");"X405";"AYIR"))

Tekrar merhaba.

Engellemek derken kastınızı netleştirmek istedim.
B ve C sütunundaki İNDİS formülüyle gelen değer istenilmeyen veri türünden ise
(.... ile başlayan .... içeren olması nedeniyle) ;

-- B veya C sütununa mı bir işlem yaptırmak istiyorsunuz (aranan özellikler varsa formül sonucunun boş görünmesi gibi),
Buradaki formüller başka belgeden veri alıyor sanırım.

-- Diğer sütunlarda mı bir işlem istiyorsunuz? Eğer öyleyse hangi sütunda nasıl bir sonuç almak istiyorsunuz?
-- AYIR derken amacınız nedir? Başka bir alana / sayfaya / sütuna / hücreye elle veri girişi yapılırken bir engelleme mi düşünüyorsunuz?

tam olarak anlamadım.

Biraz açıklar mısınız?
.

Merhaba Ömer Bey ayırma işlemi sadece "C" sütununda olacak "İndis" formülü ile "C" sütununa başka sayfadan veri getiriyorum fakat amacım
ürünleri listelerken "C" Sütununda "ayırmak istemediğim" bir veri geldiğinde beni uyarması yada veriyi engellemesi gibi olacak zaten veri girilmesi engellendiğinde diğer sütunlarda ayıırma işlemi gerekmeyecek
örnek: "P" ile başlayan ürün geldiğinde bunu listeye alamazsın ,UX303 içeriyor listeye alamazsınvs.vs gibi kolay gelsin teşekkürler..

Merhaba.

Belge işleyişini bilemiyorum ama;
aşağıdaki formülde, C2'deki formülün İNDİS kısmını yerlerine yapıştırarak oluşturacağınız formülü C2 hücresine uygulayarak deneyin bakalım.
Umarım istediğiniz budur.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];1)="P";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];1)="G";[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="red"]YERİNEKOY[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B];"UX303";"");"TP500";"");"X580";"");"X405";""))<>[COLOR="Red"]UZUNLUK[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]İNDİS formülü[/COLOR][/B]));"";C2);"")

Merhaba Ömer Bey dediğiniz yaptım formül döngüsel başvuru hatası verdi, benim formülümde İNDİS ve KAÇINCI var verileri "F" Sütuna girdiğim değer göre getiriyorum burda sorun yok
Amacım "C"sütununa formülle veri aldığımda
"P" İle başlayan
"G" ile başlayan
"UX303" içeren
"TP500" içeren
"X580" içeren
"X480" içeren
veri girişini engellemek mümkünse "C" sütununu sürekli süzen ve istenmeyen verileri engelleyen makro yazabilirmisiniz? kolay gelsin teşekkürler

Geri