• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlene sonuca göre bazı verilerin otomatikman değişmesi

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli arkadaşlar,ekli örnekte görüldüğü gibi,sonucu ben belirliyorum.Burada KDV ve Damga Vergilerini değiştirme şansımız yok,sabitler çünkü.Ancak,işçi ücretleri ve ulaşım giderlerini değiştirmemiz mümkün.Tabii işçi ücretleri veya ulaşım giderlerinde yapılacak değişiklik KDV ve Damga Vergisini de etkileyecektir.Sonuç sabit kalmak şartıyla ve özellikle ulaşım giderlerini değiştirerek işlemi nasıl sonlandırabiliriz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Cafer Bey,

İlk olarak; konuyu açacağınız başlığın seçiminde hata yapmışsınız. Buna dikkat edin lütfen.
İkinci olarak; bu konuda yeni bir konu açmak yerine, yönetime (Hüseyin Bey'e) özel mesaj ile bilgi verip ilgili konuda destek isteyebilirsiniz.

İyi akşamlar.

Merhaba Cafer Bey,

İlk olarak; konuyu açacağınız başlığın seçiminde hata yapmışsınız. Buna dikkat edin lütfen.
İkinci olarak; bu konuda yeni bir konu açmak yerine, yönetime (Hüseyin Bey'e) özel mesaj ile bilgi verip ilgili konuda destek isteyebilirsiniz.

İyi akşamlar.
Teşekkür ederim.Farkettim ve hemen düzeltim zaten.

Rica ederim.

Muhasebe işlemlerinde pek anlamam ama dosyaya yazdığınız açıklamalarda bir yanlışlık var gibi.
Şöyle ki; verdiğiniz açıklamalar da bu iki satır çelişmiyor mu ?

■ TOPLAM FİYATI DEĞİŞTİRDİĞİMDE SADECE B2 DE DEĞİŞİM OLABİLMELİ.
■ KDV VE DAMGA VERGİSİ MİKTARLARI DA DEĞİŞEBİLMELİ (ORANLARI DEĞİL,MİKTARLARI.ÇÜNKÜ ORANLAR KANUNLA SABİT)

Düzeltme: Ayrıca sabit dediğiniz hücrelerin de değişmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Biraz kafa karıştırıcı bir açıklama olmuş.

Rica ederim.

Muhasebe işlemlerinde pek anlamam ama dosyaya yazdığınız açıklamalarda bir yanlışlık var gibi.
Şöyle ki; verdiğiniz açıklamalar da bu iki satır çelişmiyor mu ?

■ TOPLAM FİYATI DEĞİŞTİRDİĞİMDE SADECE B2 DE DEĞİŞİM OLABİLMELİ.
■ KDV VE DAMGA VERGİSİ MİKTARLARI DA DEĞİŞEBİLMELİ (ORANLARI DEĞİL,MİKTARLARI.ÇÜNKÜ ORANLAR KANUNLA SABİT)
Murat Bey,konu başlığını düzeltmeme rağmen yine aynı başlık kalmış.Onu nasıl değiştirebilir ya da iptal edebilirim?Çelişki yok.Şöyleki.Hücreler hep birbirine bağlantılı.B2 değişince % 18 olan KDV miktarı da değişecek.Örneğin 1,05 TL nin %18 KDV si farklı,1,08 inki farklı.Damga Vergisi de böyle.Sonra bu miktarlar ve B1 toplanıp Toplam ücreti veriyor.Bilmem anlatabildimmi?

Merhaba; "Hedef Ara" yı denediniz mi?

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki resimdeki gibi olacak.

Özetle "Hedef Ara" nın yaptığı iş, "B6 nın 200 olması için B2 ye gerekli sayıyı ayarla" dır.

attachment.php

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    65 KB · Görüntüleme: 16
Başlık değişmemiş bu arada...

Geri