• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlediğim iki saat arasında ki kaç giriş kaç işlem yapıldığını gösteren bir formül

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qloat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2011
00:00 - 08-00 arasında kaç giriş yapılmış girişleri toplayabilirmiyim.

Merhaba.

Sorularınızı gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek verileri temsil edebilecek nitelikte temsili veriler içeren örnek belge üzerinden sormanız,
sonuca ulaşmanızı kolaylaştırır.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Verilerinizin A2:A10 aralığında olduğu varsayılırsa aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([B][COLOR="blue"]$A$2:$A$10[/COLOR][/B]<>"")*([B][COLOR="blue"]$A$2:$A$10[/COLOR][/B]<0+"[B][COLOR="red"]08:00[/COLOR][/B]")*([B][COLOR="blue"]$A$2:$A$10[/COLOR][/B]>0+"[B][COLOR="Red"]00:00[/COLOR][/B]"))

Formülü uygun bir hücreye uygulayın ve sonucunu kontrol edin.
Formül uygulanan hücrenin biçimini SAYI olarak ayarlayın.

Tekrar merhaba.

Toplama/sayma ayrımını anlamak için TOPLA.ÇARPIM işleviyle ilgili,
forumda arama yapıp, rastladığınız konuları ve cevapları incelemenizi öneriyorum.

İsteğiniz 08:00'den küçükleri saymak olduğundan; aslında formülün son kısmındaki *($A$2:$A$10>0+"00:00") bölümüne gerek yok idi.
Ancak iki saat arasındaki verileri saymak için kullanılabilmesi bakımından o kısmı eklemiştim.
Yoksa formülden son kısımdaki *($A$2:$A$10>0+"00:00") bölümü silinirse de sonuç verir.
.

Hocam Teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak Saati elle yazmışın ama otomatik olarak seçmeli yapabilirmiyiz mesela bir hücre işaretlesem oradaki saat değişince verilerinde değişmesini istesem olabilirmi ben denedim ama sıfır veriyor

Bu konu sayfasındaki ilk cevabımın örnek belge ile ilgili kısımlarını tekrar okuyunuz.
.

Geri