• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bazı karakterleri gizlemek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Hücredeki sayının bazı karakterlerini nasıl gizleyebiliriz yani

12345678900 şeklinde TC Nonun 4,5,6. karakterleri * lı olacak şekilde yani 123***78900 nasıl yapabiliriz?

İstediğiniz şekilde değil ama farklı bir çözüm olarak

gizlenmesini istediğiniz karakterleri seçip rengini beyaz yaparsanız görünmez olur. Ama burada bir sorun var hücre biçiminin metin olarak ayarlanması gerekir. Excel biçimi sayı olan hücredeki rakamların bir kısmının rengini değiştirmez

*** yazan yerlerde tutulan değerleri daha sonradan kullanacaksanız eğer hücrelerin böyle bir özelliği yok metin kutularının var ancak onlarda tüm karakterleri *** yapıyo. İstediğiniz gibi bir çözümün bulunabileceğini sanmıyorum.

şöyle yapamaz mıyız hücreleri biçimlendirden isteğe uyarlanmıştan mesela 1-2-3 rakamlarına * verebilir miyiz?

şöyle yapamaz mıyız hücreleri biçimlendirden isteğe uyarlanmıştan mesela 1-2-3 rakamlarına * verebilir miyiz?

Bu şekilde yapılabileceğini sanmıyorum fakat yapılsa bile hücre seçildiğinde formül çubuğunda gerçek karakterler yine görünecektir.

Belki tam olarak ne amaçla bunu yapmak istediğinizi anlatsanız belki olaya farklı bir çözüm bulunabilir.

Merhaba,

Sorunuza tam cevap değil ama önereceğim çözümü belki kullanmak isteyebilirsiniz.

Hücre biçimlendirme isteğe uyarlanmış bölümüne ;;; (3 adet noktalı virgül) yazıp tamam derseniz hücreye yazdığınız tüm bilgi gizlenir. Görünmez olur.

Yine hücre biçimlendirme isteğe uyarlanmış bölümüne "####";"####";"####" yazıp tamam derseniz hücreye yazdığınız tüm bilgi #### biçiminde görünür. Fakat tamamı bu şekilde görünür. Yani değerin birkaç karakteri bu şekilde görünmez.

Soldan veya Sağdan formüllerini deneyerek bir sonuca varabilirsinz diye düşünüyorum.

Sonuçta hücre içinde böyle bir şey yaptığınızda değerler otomatik olarak değişecektir.
Sonradan kullanım olanağı olmayacaktır.

Fakat sadece liste alırken T.C numaraları istediğiniz şekilde görünmesini isterseniz Yardımcı sütuna ilgili sütunu kopyalarsınız. Asıl sütunu gizler ve Seyit Tiken'in yöntemiyle düzenlemeyi yaparsınız.

Geri