• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başlangıç ve bitiş zamanlarına göre mola verdirmek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HASAN40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Syn. HASAN40;
Hiçbir veri olmayan bir tabloda deneme yapma yada hangi sonucu elde etmem gerektiğini bilme şansım yok. üstelik değişiklik yaptığınızı söylediğiniz tablonun nerelerinde ne tür değişiklik yaptığınızı bilmem (iki tabloyu yan yana getirerek) birkaç saatimi alır ki bu kadar zamanım yok.
Siz en iyisi tablonuzu her türlü ihtimali kapsayacak şekilde yeterince veriyle doldurun ve hatalı bulduğunuz alanı gerekçesi ile birlikte bildirin.
Çözüm daha kolay olur.
İyi çalışmalar.
Sayın muygun;
Ekte veri girişi yaparak detaylı açıklamayı yaptım :redface: ,yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler... :(

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: cumartesi ve pazar için yemek çay vs.. zamanlarında değişiklik var ise "sabit" sayfasında gerekli düzenlemeyi yapın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: cumartesi ve pazar için yemek çay vs.. zamanlarında değişiklik var ise "sabit" sayfasında gerekli düzenlemeyi yapın.
İyi çalışmalar.
Günaydın Sayın muygun;
Size çok zahmet veriyorum ancak bir adetin üretim zamanı yani parça zamanını yine yanlış hesaplıyor yani 30 dakikalık bir zaman diliminde 1 adet üretilen parçanın parça zamanı 31 dakika hesaplıyor :( .

Merhaba;
Eki tekrar kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Sayın muygun,
Çok teşekkür ederim, şuan için dosya istediğim gibi hatasız oldu. İşletmelerde operasyon zamanlarını takip etmekte diğer arkadaşların da işine yarayacağını düşünüyorum, emeklerinize sağlık. :)

Günaydın Sayın muygun,

Çalışmayı kullandıkça bazı sorunlar daha doğrusu iyileştirme gerektiren kısımlar ortaya çıktı. İşletmede bir operatör aynı zaman diliminde farklı tezgahlarda çalışabiliyor. Örneğin ; 09.00 - 12.00 zaman aralığında 1 ve 2 numaralı tezgahta dönüşümlü olarak çalışıp parça üretiyor, çalışmamız da bu iki iş için de 15 er dakikalık bir çay molası ortaya çıkıyor. Benzer şekilde örneğin 09.00 - 14.00 zaman aralığında 1,2 ve 3 numaralı tezgahta dönüşümlü olarak çalışıp parça üreten bir operatör için 3 kez yemek molası verilmiş oluyor bu da parça zamanlarının yanlış hesaplanmasına neden oluyor.

Aynı gün içerisinde sabah,öğleden sonra, akşam, gece çay molalarının ve sabah, akşam yemek molalarının 1 kez verilmesini sağlayabilirmiyiz veya o zaman diliminde ne kadar iş denk gelmişse molları o kadar dilime bölebilirmiyiz,örneğin sabah çay molasına 3 iş denk gelmiş ise her işe 5 dakika çay molası verilmiş gibi yapabilirmiyiz?

Geri