• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Baskı Önizleme yapılınca Ayarlar sekmesinin Üstbilgi/Altbilgi sekmesini pasif hale ge

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003, Türkçe
Arkadaşlar baskı önizleme yapılınca üst bilgi ve alt bilgide kodlar vasıtasıyla yazdırdığım çıktı alma tarih ve saatinin değiştirilmemesi için,

Baskı Önizleme yapılınca Ayarlar sekmesinin Üstbilgi/Altbilgi sekmesini pasif hale getirebilir miyiz?

Her istenileni Excel'den beklememek gerekir, basit mantıksal bir yöntemle bunun üstesinden gelinebilir, yapacağınız şu : Altbilgi veye üstbilgiyi Kodlarla düzenleyin ve bunu bir olaya atayın, varsın bunu değiştirsinler...

Merhaba,

Önizleme işlemini makro ile yaparsanız aşağıdaki kod işinize yarayacaktır.

Kod:
Sub ÖN_İZLEME()
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview (False)
End Sub

Sn.Korhan Ayhan ilginiz için teşekkür ederim ancak, bu kodu kod arşivinden ben de buldum ama bu kod baskı önizlemede ayarları tamamen pasif hale getirmektedir. Lakin baskı önizleme ayarlar menüsünde kullanılmasını istediğim kenar boşlukları sekmesi kullanılamamış oluyor.

Başka bir yolu varsa Baskı Önizleme yapılınca Ayarlar sekmesinin sadece Üstbilgi/Altbilgi sekmesini pasif hale getirebilir miyiz?

Evde yazıcı olmadığı için deneyemiyorum lakin, baskı önizlemede ben üst bilgide kodla yazdırdığım Sayfa1'in A1 hücresinde yazan bilgiyi silsem çıktı alınınca yeniden çıkar mı acaba_?
Kod:
Private Sub Workbook_BeforePrint (Cancel As Boolean)
ActiveSheet.PageSetup.LeftHeader = Format(Worksheets("Sayfa1").Range("A1").Value)
End Sub

Merhaba,

Uyguladığınız kodla üst bilgideki bilgiyi güncelleyebilirsiniz. Fakat hücredeki bilgiyi silerseniz üst bilgide silinecektir.

Teşekkürler sn.Korhan Ayhan sayenizde araştırıp bulmayı öğrendik. İyiki bu site var iyiki siz üstadlar varsınız...

Geri