• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Sayfadan Veri Süzüp Toplamını Almak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Ekteki dosyada ana sayfa üzerinden c9 ve d9 hücrelerinden bölme nosunu ve emvalin cinsini seçtiğimiz zaman o verilen toplamını e9,f9,h9 hücrelerine nasıl aldırabiliriz? Not:c9 hücresi boş ise d9 hücresinden seçim yaparsak tümünün toplamını alacak

Ekli dosyalar

Sayın Apocalyt C9 hücresine bölmeyi yazdığım zaman hata veriyor

ilk mesajımdaki dosyayı yeniledim..ufak bir hata yapmışım..tekrardan kontrol edermisiniz..

Sayın Apocalyt C9 hücresine bölmeyi yazıp; d9' dan emvalin cinsini yazdığım zaman yine hata veriyor.

Sayın Orman şimdi tekrar denedim sorun görünmüyor..işlemleri yapıyor..örneğin ne yazdığınızda ne gibi yanlış hesaplama yapıyor ??

Mesela C9 hücresine bölme numarası 100 yazdığım zaman d9'u boş bıraktığım zaman o bölmenin genel toplamını almıyor.Ayrıca yine c9 hücresine 100 numaralı bölmeyi yazıp;emval cinsinden de "Yap.Lif.Yonga Odunu" odununu seçtiğimde yine hata veriyor.

Sayın orman co hücresine veri girdikten sonra d9 u boş bırakırsanız hata vermsi normal..çünkü siz konuyu ilk anlattığınız mesajda " Not:c9 hücresi boş ise d9 hücresinden seçim yaparsak tümünün toplamını alacak " şeklinde yazdığınız için ben sadece c9 hücresinin boş olması durumuna göre formülü yazdım..ikinci olarakta c9 hücresine 100 numaralı bölmeyi yazıp;emval cinsinden de "Yap.Lif.Yonga Odunu" yazdığımda size gönderdiğim dosyada hata vermiyor..şimdi tekrar uyguladım sorunusuz toplamı alıyor..

Sayın Orman dosyada tekrardan düzenleme yaptım..:) artık c9 boşken d9 a göre , d9 boşken c9 a göre işlem yapıcaktır..ikinci olarak örneğin c9 da "102" yazıyor. ve d9 da "yap yak odun " yazıyor..bu durumda adet m3 ve ster değerleri sırasıyla 10 5 ve 200 olur..anasayfada "yapyakodun" 3 tane olmasına rağmen sadece 102 bölme numaralı yapyakodun ürününün değerlerini getirir..bölme numarasını silerseniz 3 tane yapyakodun için işlem yapar ve değerleri getirir..sizin bana hatalı diye tabir ettiğiniz seçimde c9 da 100 yazıyor ve d9 da "yapyakodun" yazıyor..eve anasayfada 3 tane "yapyakodun" ürünü var ama kodu 100 olan "yapyakodun" ürünü yok..bu durumda değerler sıfır olur..bu hata değil..siz bunu hata olarak diyosanız sizin istediğiniz şeyi ben anlamamışım ..umarım bu dosya işinizi görür..:)

Ekli dosyalar

Sayın arkadaşım zannedersem konuyu ben anlatamadım galiba: Örneğin: C9 hücresine bölme numarası 102 yi yazdım ve c9 hücresini boş bıraktım Adede:10, m3:5, ster ise:200 geldi.Buraya kadar sorun yok.C9 hücresinden ise cins olarak "yap.yak.odunu seçtiğim zaman hata veriyor.Sorun burda

arkadaşım dölme numarası 102 yazdığınızda evet 10 5 200 değerlerini getiriyor.evet eyvallah...
c9 u değiştirmeden yani c9 da 102 bölme numarası varken boş olan d9 a cins olarak "yapyakodun" u seçtiğin zaman gene 10 5 200 değelerini getirir..çünkü dediğim gibi arkada 3 cins yapyakodun var ama bölme kodu 102 olan bir tane var..onunda değerleri 10 5 200 ve bu değerler gelir..eğe siz bütün yapyakodunları toplatmak istiyorsanız bölme kodunu yani c9u boş bırakmanız gerekirr..benim yazdığım formül böle işlem görüyor..çünkü anladığım buydu..kusura kalmayın elimden gelen bu...

Bende bunlar hata veriyor.Yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Sizi zahmete soktuğum için

Geri