• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Sayfadan Veri Çekerek Tablo Oluşturma

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Eklediğim dosya üzerindeki "detay" sayfasında projeler ile ilgili ayrıntılı veriler bulunmakta. Yapmak istediğim şey, "İl icmali" sayfasında j2 hücresinden il seçimi yaptığımda aynı sayfadaki tablonun ilgili sütunlarının "detay" sayfasından o ile ait veriler alınarak otomatik doldurulması. İndis, düşey ara gibi pek çok konuyu araştırdım fakat excelde yeni olduğumdan içinden çıkamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Merhaba
Dosyayı inceler misiniz_?
İl detayı sayfasındaki formüller dizi formülüdür. Dizi formülü formül hücreye girildikten sonra Enter tuşuna basılmadan Ctr+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Yeni İl eklemelerini İl detayı sayfasındaki L sütununa yazın. Otomatik J2 hücresindeki doğrulama da bu il çıkacaktır.
 

Ekli dosyalar

Sayın asi kral istediğim tamda buydu. Bu arada dizi formülünün nasıl aktif edildiğini de öğrenmiş oldum. Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst