• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

baska sayfadan veri almak

Excel Vers. ve Dili
XP
örnek dosyalari gonderiyorum yardımızını için şimdiden tesekkürler...

y sayfasında veriler degiştikce x sayfasında aynen gelmesini istiyorum

Elİne Saglİk Yurttas Olmusda Ben İsİmlerİde Getİrmek İstİyorum

Yani X Lİstesİnde İsİmler Yok Dİyelİm Onlarİ Alicam Y Lİstesİnden Oynandigin Zaman İsİm Eklendİgİnde X Sayfasina Gelmesİnİ İstrİyorum..
Dİyer Kisim Tamam...

yurtas sus orun var x sayfası bombos bir sayfa farzedelim...yanı once isimleri alıcak y sayfasından sonrada düşey arayala uygun degerleri verick.

merhaba şu soruma acil cevap alabilirsem sevinirim.

=EĞER(E3>E4;"Alacaklıyız";"Borçluyuz") bu formüle birde eğer ki E3=E4 ise "bakiyesiz" nasıl yazdırabiliriz.
kolay gelsin

=EĞER(E3>E4;"Alacaklıyız";"Borçluyuz") bu formüle birde eğer ki E3=E4 ise "bakiyesiz" nasıl yazdırabiliriz.
kolay gelsin

Aşağıdaki gibi deneyin.

=EĞER(E3=E4;"Bakiyesiz";EĞER(E3>E4;"Alacaklıyız";"Borçluyuz"))

:hey: çok sağol
cevabın hemen geldiğine ne kadar sevindiğimi anlatamam...

bir sorum daha olacak

excel de diyelim ki 10 tane cari hesap sayfası var.bunlardan bi tanesinde borç -alacak bakiyesini gösteren bir sayfa var.mesela ben 6 nolu cari hesap sayfasındayım ve bu sayfadan bir yere tıklayarak (burada rapor yazan yere gitmek istiyorum.yani anasayfa misali...)bunu bütün sayfalarda nasıl gösterebilirim...bunun cevabı varmıdır. inşallah sorumu anlatabilmişimdir..:???:

benim sorumun cevabını bilen yokmu???

excel de diyelim ki 10 tane cari hesap sayfası var.bunlardan bi tanesinde borç -alacak bakiyesini gösteren bir sayfa var.mesela ben 2 nolu cari hesap sayfasındayım ve bu sayfadan bir yere tıklayarak (burada rapor yazan yere gitmek istiyorum.yani anasayfa misali...)bunu bütün sayfalarda nasıl gösterebilirim...bunun cevabı varmıdır. inşallah sorumu anlatabilmişimdir..

selam

sayın halley istediğinizi anladığın ve bildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım umarım işinize yarar

nizam herhalde bu sensin,
mesajını daha bugün aldım ama arkadaşlar yardımcı olmuşlar,

kusura bakma, görüşmek üzere,

Dosyalarınız ekte.

Merhaba arkadaşlar sayın yurttaşın gönderdiği dosyaları inceledim,y dosyasından
x na veri getirirken şu =VLOOKUP(A2;'Y(1).xls'!veri;2;0) frmülü kullanmış ben burdaki veri ne işe yarıyor anlayamadım bu formülü farklı bir şekilde kullanmak istiyorumbir türlü olmadı , birde y dosyasında sema urhanın yanındaki rakam x sayfasına gelmiyor ama adem şeninki gelebiliyor,biri bana bunu açıklayabilir mi ?
çok kafam karıştı...

A2 hücresinde yazılı değeri, Y.xls dosyasının "veri" ismiyle tanımlanmış alanın 2. sütununda aranıyor.

bir alanı veri ismiyle veya başka bir isimle nasıl tanımlıyoruz sayın anemos?Sadece bir alanı tanımlamasak bütün alanlardan arama yaptırsak olmazmı?teşekkürler

Menüden,"Ekle > Ad > Tanımla".

Teşekkür

Çok teşekkürler sayın anemos ,mantığı anladım.

Geri