• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfadan veri alıp karşılaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan renya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013-TR
Değerli üstatlar benzer bir makro bulamadığım için konu açmak zorunda kaldım. Aşağıda açıklamaya çalıştığım konuda yardımlarınızı bekliyorum.

sayfa 2 de
.........A.......B
A1.....11
A2.....22
A3.....33
A4.....44
A5.....55

hücrelerde rakamlar var,

sayfa 1 de,

......A.....B.....C.....D.....E.....F.....G
1.........................1.....0.....0.....0
2.........................0.....8.....0.....0
3.........................5.....1.....0.....0
4.........................0.....0.....0.....0
5.........................0.....0.....4.....0
6.........................0.....0.....0.....2

makroyu çalıştırdığım hücrede (örneğin A1 veya B1), sayfa2 deki A1 hücresini alıp bakacak hizasındaki D1,E1,F1,G1 hücrelerinde 0 dan farklı sayı var ise sayfa2 deki A2 hücresini alıp bakacak yine 0 dan farklı sayılar var ise devam edecek satırdakilerin hepsinde 0 buluncaya veya sayfa2 deki 32 hücredeki sayılar bitinceye kadar çalışacak bir makro ihtiyacı.

Örnek sayfa1 deki,
1.satırda A1 veya B1 de makro çalıştırıldığında sonuç hücreler boş kalacak çünkü D1 de sayı var.
2.satırda A2 veya B2 de makro çalıştırıldığında sonuç hücreler boş kalacak çünkü E2 de sayı var.
3.satırda A3 veya B3 de makro çalıştırıldığında sonuç hücreler boş kalacak çünkü D3 de sayı var.E3 gitmeden sonlanacak.
4.satırda A4 veya B4 de makro çalıştırıldığında, sayfa2 deki hangi sayıda tamamı 0 olursa sonlanacak.

NOT : Sayfa1 de D,E,F,G hücrelerindeki bilgiler başka bir formül hesabı ile oluşmaktadır. Elle tek tek yazarak karşılaştırmak çin işkencesi oldu iş yürümüyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Sorularınızı gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız bir örnek belge üzerinden sorunuz.
Örnek belgenizde olması gereken sonuçları, olması gereken hücrelere elle yazıp, bu sonuçları nasıl bulduğunuzu kısaca açıklayınız.
Böylece daha hızlı ve net sonuca ulaşabilirsiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Örnek belgenize göre olması gereken sonuçlara birkaç örnek verip bunu nasıl bulduğunuzu açıklasanız daha iyi olacaktı.
Belgenize bakınca zaten JKLM sütunlarının tümü 0.
Sayfa2'deki sayılar, Sayfa1'in hangi sütunlarında aranacak.
Örneğin H5 hücresi için işlem yapılırken; Sayfa2 A1'deki değer 1, buna göre bakılacak satırlar Sayfa1 C sütununda 1 olan satırlar mıdır
yoksa kendi satırından önceki satırlar mıdır vs?

Örneğin G6 ve H6 boş, aynı satırdaki bu iki hücre için işlem aynı şekilde mi yapılacak?
Umarım SAYISAL LOTO benzeri bir şey için değildir isteğiniz.
.

Örnek belgenize göre olması gereken sonuçlara birkaç örnek verip bunu nasıl bulduğunuzu açıklasanız daha iyi olacaktı.
Belgenize bakınca zaten JKLM sütunlarının tümü 0.
Sayfa2'deki sayılar, Sayfa1'in hangi sütunlarında aranacak.
Örneğin H5 hücresi için işlem yapılırken; Sayfa2 A1'deki değer 1, buna göre bakılacak satırlar Sayfa1 C sütununda 1 olan satırlar mıdır
yoksa kendi satırından önceki satırlar mıdır vs?

Örneğin G6 ve H6 boş, aynı satırdaki bu iki hücre için işlem aynı şekilde mi yapılacak?
Umarım SAYISAL LOTO benzeri bir şey için değildir isteğiniz.
.

Üstat merhaba,

Öncelikle, rakamlar anımsatsada sayısal gibi bişi değil :)
(ben örneklemeyi 6 yan yana hücre için yaptım, benim asıl tablom 13 hücre için karşılaştırma yapıyor, kendimce seri numarası üretiyorum)

Buradaki amaç C-H sütunları arasındaki boş hücreleri JKLM hücrelerinin sıfır değerini bozmadan sayfa2 deki rakamları deneyerek doldurmak.

5. satır için örneklersem;
Sayfa1 de H5 e Sayfa2 A1 deki 1 değerini el ile yazınca J5 1 oluyor demekki 1 olmaz, o zaman Sayfa2 A2 deki 2 değerini el ile yazınca J5 yine 1 oluyor bu da olmaz, bu şekilde deneyerek ilerlediğimizde Sayfa2 deki A7 7 değerini yazınca JKLM hepsi sıfır oluyor DOĞRU rakam orada kalıp işlem bitecek,

sonraki G6 hücresinde de aynı şekilde yukarıdaki gibi denenecek. (bu arada boş hücrelerin yerleri aynı değil her zaman)

ilginiz için tekrar teşekkürler.

Şu an bilgisayar başında değilim. Yazım hatalarım olabilir.
Bence daha sonra sorun yaşamak yenine; gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız bir örnek belge ekleyin.
Uygun olduğumda bakarım.
Bu arada bir de dolu hücrelerin durumu var.
Bu nücrelerdeki değerler başka bir kaynaktan mı geliyor yoksa kendiniz elle mi yazıyorsunuz?
Belgenin geneli hakkında bilgi verirseniz de faydalı olur.

Şu an bilgisayar başında değilim. Yazım hatalarım olabilir.
Bence daha sonra sorun yaşamak yenine; gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız bir örnek belge ekleyin.
Uygun olduğumda bakarım.
Bu arada bir de dolu hücrelerin durumu var.
Bu nücrelerdeki değerler başka bir kaynaktan mı geliyor yoksa kendiniz elle mi yazıyorsunuz?
Belgenin geneli hakkında bilgi verirseniz de faydalı olur.

Üstat ekli gönderdiğim belge uyguladığım dosyanın küçültülmüş örneğidir. (Orjinal dosya 200 mb civarında. 100 binden fazla satır)
Dolu hücreleri ben ayrıca üretiyorum, sonra bu dosyaya yerleştirip örnekteki gibi karşılaştırmayı el ile yapıyorum. Böylece her parçanın benzersiz seri numarasını ortaya çıkarıyorum.

teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Gerçek belgenizin 13 sütunluk bir yapısı olduğunu belirtiyorsunuz ancak örnek belgeniz 6 sütunluk.
J:M sütun aralığında ise kendi satırında sağ taraftaki alanda 3, 4, 5 ve 6 sayılarını saydırıyorsunuz. Bu 3, 4, 5 ve 6 sayılarının anlamı nedir?
Benim anladığım aynı satırda 2 adet sayının aynı olmasında sorun olmadığı, 3 veya daha fazla ortak sayı olmaması doğru mudur?
Ayrıca mevcut örnek belgede olması gereken sonuçların ne olduğunu belirtmemişsiniz.

Belgenizin küçük boyutlu örneği derken kastım satır sayısının azaltılması ve soru ile ilgisi olmayan alanların belgede olmaması idi,
anlattıklarınızdan anladığım, örnek belgenizin gerçek belgeyle aynı yapıda olmadığı yönünde.
.

Gerçek belgenizin 13 sütunluk bir yapısı olduğunu belirtiyorsunuz ancak örnek belgeniz 6 sütunluk.
J:M sütun aralığında ise kendi satırında sağ taraftaki alanda 3, 4, 5 ve 6 sayılarını saydırıyorsunuz. Bu 3, 4, 5 ve 6 sayılarının anlamı nedir?
Benim anladığım aynı satırda 2 adet sayının aynı olmasında sorun olmadığı, 3 veya daha fazla ortak sayı olmaması doğru mudur?
Ayrıca mevcut örnek belgede olması gereken sonuçların ne olduğunu belirtmemişsiniz.

Belgenizin küçük boyutlu örneği derken kastım satır sayısının azaltılması ve soru ile ilgisi olmayan alanların belgede olmaması idi,
anlattıklarınızdan anladığım, örnek belgenizin gerçek belgeyle aynı yapıda olmadığı yönünde.
.

ilginiz ve değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

Başka bir arkadaş işin mahiyetini ve ana dosyayı çok sorgulamadan verdiğim örnek dosya ile işimi çözdü.

Geri