• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfadan gelen verileri filtreleme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Office 2013
Merhaba,

forumda arama yaptım ve konulara göz attım ama yine de benzer konu varsa şimdiden özür diliyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Ekli dosyada 3 adet sayfam var. 1. sayfada veriler bulunmakta, 2. sayfada pivot görünümü ve 3. sayfada ise bir nevi genel bir özet tablosu ile grafik bulunmaktadır.

1. sayfadaki verileri 3. sayfaya aktarabildim ve bu sayfada güncellemelerim de çalışıyor. Buraya kadar herşey istediğim gibi.

Şimdi sorunum şu;

1. sayfada veriler haftalık, aylık ve çeyrek olarak giriliyor ve gruplanıyor. 3. sayfaya (sales forecast) gelen veriler ise sadece toplam adedi gösteriyor. Bu sayfanın düzenini değiştirmeden, seçenek eklenerek son sayfamdaki verileri haftalık, iki yada üç haftalık veya aylık gibi güncelleyebilir miyim?

Umarım açıklayabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Çözümünüz "COUNTIFS" formülünde gizli. :)

Ben ekte örnek olarak bir sütunu hazırladım,

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler. Dosyada Sarı ile işaretlediğiniz kolonda formül SUMIFS olarak gelmiş ama. Yanlışlık mı oldu yoksa SUMIFS mi kullanmalıyım ?

Ya tamamen dagınlıkla SUMIFS yerine COUNTIFS yazmışım :)

Doğru olan tabiki ekte gönderdiğim :)

Süper, çok teşekkür ederim. Ekli dosyayı şimdi kurcaladım tam istediğim gibi.

Son soru;

seçeneklerde birden fazla seçim yapabiliyor muyum ? ya da yapmanın yolu var mıdır ?
ve
örnek ay olarak süzebiliyorum ayrıca hafta, çeyrek gibi süreler için süzmek istersem bu yazdığınız formüle nasıl bir ilave yapmak gerekiyor ?

tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

SUMIFS formülünün özelliği birden fazla kritere olanak sağlayarak toplama yapasıdır.
Formülün içine tıkladığınız zaman, "Criteria Range1, Criteria1" gibi birçok kriter ekleyebilirsiniz.

benim size gönderdiğim sadece bir örnek, sizin yola çıkmanızı sağlamak için.

Geri