• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Sayfadan Aynı Verinin Karşısındaki Değeri Almak

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Ekteki dosyamda G sütununda yazan yazıyı BOLUMLER sayfasında C sütununda yazan yazılar içerisinden bulup bu sayfada hemen yanlarında bulunan F sütununa yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Örn: G2 hücresinde İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazıyorsa BOLUMLER sayfasında C sütununda aynen İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazan hücreyi bulup hemen yanında B sütununda yazan numarayı bu sayfada F2 hücresine yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Verileri süzüp eğer formülü ile denedim ama formülü aşağı çekince aynı numaraları vermiyor farklı numaraları veriyor.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyamda G sütununda yazan yazıyı BOLUMLER sayfasında C sütununda yazan yazılar içerisinden bulup bu sayfada hemen yanlarında bulunan F sütununa yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Örn: G2 hücresinde İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazıyorsa BOLUMLER sayfasında C sütununda aynen İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazan hücreyi bulup hemen yanında B sütununda yazan numarayı bu sayfada F2 hücresine yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Verileri süzüp eğer formülü ile denedim ama formülü aşağı çekince aynı numaraları vermiyor farklı numaraları veriyor.

merhaba
f2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$C$65536;KAÇINCI(YENIDUZENLEME!G2;
BOLUMLER!$C$2:$C$65536;0);1));"";İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$C$65536;KAÇINCI(
YENIDUZENLEME!G2;BOLUMLER!$C$2:$C$65536;0);1))
h2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$C$65536;KAÇINCI(YENIDUZENLEME!I2;
YENIDUZENLEME!I2;BOLUMLER!$C$2:$C$65536;0);1))
j2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$C$65536;KAÇINCI(YENIDUZENLEME!K2;
YENIDUZENLEME!K2;BOLUMLER!$C$2:$C$65536;0);1))
bu formülleri yazıp aşağıya doğru çekiniz

Merhaba, bu formülle ilgili bir sorunum çıktı.

Bu formülde kodu bulup ismi yazsın şeklinde verilerin yerlerini ayarladım. Ama bazı verilerin karşısına isimlerini yazmıyor, bazısına yazıyor. Ben mi yanlış bir ayarlama yapıyorum acaba ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Dosyam ekte.

Ekli dosyalar

Bölümler sayfanızın C sütunundaki sayıların sonundaki boşluklar var boşluksuz olarak düzenleyin.

Bu formülde kodu bulup ismi yazsın şeklinde verilerin yerlerini ayarladım. Ama bazı verilerin karşısına isimlerini yazmıyor, bazısına yazıyor. Ben mi yanlış bir ayarlama yapıyorum acaba ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Dosyam ekte.

merhaba
bölümler sayfasındaki numaraların sonundaki boşlukları siliniz formüller çalışacaktır

Sayın haletiruhiyem dosyanızın bölümler sayfasındaki kodların bazılarının sonunda boşluk var onları kaldırıp denerseniz formüller çalışıyor. Ben denedim. Kolay gelsin.

Dosyam ekte.

yada formülünüzü
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$C$65536;KAÇINCI("*"&YENIDUZENLEME!G2&"*";
"*"&YENIDUZENLEME!G2&"*";BOLUMLER!$C$2:$C$65536;0);1))
bu şekilde değiştiriniz

Çok sağolun hepinizden Allah razı olsun. Sayenizde büyük bir zaman kaybından kurulmuş olduk.

Ekteki dosyamda burdaki formülle YENIDUZENLEME sayfasındaki B sütununa C sütununda yazan ösym koduna göre BOLUMLER sayfasından çekip programın adını yazıyor ama karşılaştırma yapınca doğru verileri çekmediğini görüyorum.

Bu sorunum neden kaynaklanıyor olabilir nasıl düzeltebiliriz.

Ekli dosyalar

Kod:
=İNDİS(BOLUMLER!$B$2:$B$200;KAÇINCI(C2;BOLUMLER!$C$2:$C$200;0))

yazıp aşağı doğru çekiniz.

eğer EHATALIYSA kullanacaksanız.

=EĞER(EHATALIYSA(Formül);"";Formül)

şeklinde kullanabilirsiniz.

.

arkadaşlar sağdaki değilde solda ki veriyi almak için ne yapmamız lazım formulu uyarladım ama hıc deger atamıyor. yanı bı sayfada ornek eylul ayındakı ısım ve para mıktarı yazıyor. baska sayfada da sadece ısımlerın oldugu bolumde eylul ayına o mıktarı ısmın karsısına yazmak ıstıyorum???

arkadaşlar sağdaki değilde solda ki veriyi almak için ne yapmamız lazım formulu uyarladım ama hıc deger atamıyor. yanı bı sayfada ornek eylul ayındakı ısım ve para mıktarı yazıyor. baska sayfada da sadece ısımlerın oldugu bolumde eylul ayına o mıktarı ısmın karsısına yazmak ıstıyorum???

örnek dosya ekler misiniz
üzerinde örnekle nasıl olması gerektiğinide gösteren verileri giriniz

hocam tesekkur ederım cok guzel calısıyor ama ekim,nisan ve hazıran ayları ıcın deger atamıyor neden acaba ? şimdiden tesekkurler

Geri