• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfadaki tarih verilerine göre ...kaldı gün uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
merhabalar

arkadaşlar bana formül değil de kod lazım.

şöyle ki;

başka sayfadaki tarih sütunundaki verilerin içinden bugünkü tarihe göre 10 günden az kalan plakaları bularak bulunduğum sayfada uyarı verecek şekilde bir kod yazmanızı rica ediyorum.

daha iyi anlamanız için örenek dosya gönderiyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Hitabetinizi hiç beğenmesem de....

Elimden geldiğimce istediğinizi yaptım... Ancak başlıkta da belirttiğim üzere hitabetiniz hiç hoş değil...

Polemiğe girmek de istemem, neden yaptın o zaman derseniz, ben birşeyler karalamasaydım, büyük ihtimalle yine Ergün Bey size destek olacaktı. Kendisini de tanımasam da, sizin için yaptıklarını görünce, daha fazla yormak istemedim :)

Programlamayı sevmiyor olabilirsiniz, uğraşmak da istemeyebilirsiniz ama madem bu kadar destek alıyorsunuz, hitabetinizin biraz daha farklı olması gerektiğini düşünüyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın ve şahsınızla bağdaştırmayın.
Sadece , toplum olarak Misafirperverliğimizden daha fazla tüketiciliğimiz ve sömürücülüğümüz ile nam salmamıza ve bu dünyaya hiç bir şey bırakmadan bertaraf olacak bir toplum olmamıza çok az kaldı. Ve ben bundan nefret ediyorum...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn.doganbaris bey,

öncelikle hitabımın forumda yer alan sıradan hitaplardan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Çalışırken hitap ve yazı düzenine zaman olmuyor ve eminim faorumdaki bir çok arkadaşımız da aynı durumda olduğu için birbirlerini anlayışla karşılıyorlardır.

ayrıca bu forumda olsun veya olmasın hangi zamanında hangi mekanında olursa olsun, herhangi bir konuda dalda branşda eğer bir kişi benden üstün ise ona her zaman saygım vardır ve saygının olduğu yerde her zaman sevgide vardır.

Eğer farkında olmadan hitap şeklimden dolayı kırdı isem ÖZÜR DİLERİM. Çünkü benim sorduğuma siz cevap verebiliyorsanız dediğim gibi benden üstün vafınız vardır ve saygı duyarım.

Keşke Ergün beyi karıştırmasaydınız bu diyaloğa. En başta projem için söz ve izin aldım. Yoksa ergün bey için özel bir yanım yok. Yardım ediyor ise tamamen kendi kişiliğiyle alakalıdır. Maksadım Sömürmek değil. Sömürmeye sizden çok ben karşıyım. Hatta ben ilaveten Dedikoduculuk yapmaktan da çok nefret ederim. Bu forumun maksadı bilmeyenlere birşeyler öğretmek yardımlaşmak değilmi. Eğer ergün bey de sizin gibi sömürüldüğünü düşünüyorsa gerçekten çok samimi söylüyoruum. yardım etmesim. içi rahat ise yardım etsin. ayrıca bu çalışma birtek kendi aramızda olan birşey değil bütün foruma açık, bütün forum üyeleri bu bilgiden projeden istifade edecek. Ergün beyin bunun bilincinde olduğundan eminim.

şundan emin olun sizler kadar bilsem bende yardım ederdim gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara.

ama şuda bir gerçek yardım edenlar sayesinde birçok şey öğrendim. ve onlara birçok dua ettim.

Allah hepsinden ve sizden razı olsun...

Son düzenleme:
sn. doganbarış bey

eki inceledim. elinize sağlık. yalnız bütün listeyi değerlendirmeye alırsak datamız yüzlerce satırdan oluşacağı için ana sayfam dolup taşardı.

dolayısıyla sadece 10 gün altına düşenleri ana sayfamda görebilmem mümkün müdür.

bunları birşeyler öğrenmek için soruyorum. dilerseniz öğretmeyebilirsiniz.

iyi çalışmalar.

Merhaba;
(yukardaki polemiğin dışında)
Alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tşk ederim sayın muygun

Bu arada farklı bir konuda gönderdiğiniz yardım çok işime yaradı.
Tabiki kodlamayı öğretmedi, öğrenmekte kolay değil. Ama sayfa düzeni konusunda çok işime yaradı. Bilmediğim çok şey öğrendim. Allah razı olsun sizden.

Merhabalar Turan Bey,

Benim rahatsız olduğum husus yardım istemeniz / yardım edilmesi v.b. değil , başlıkta da belirttiğim üzere "SADECE" hitabetinizin hoşuma gitmediğini belirttim... yardım etmeyi sevmesem, ben de yapıp göndermezdim zaten. Bu nedenle "dilerseniz öğretmeyebilirsiniz" sözünüz üzücü... ayrıca, amacımın polemiğe girmek olmadığını da belirtmiştim.

Neyse, uzatmaya değecek bir mesaj değil benim ki, kaba bir sözüm olduysa/ yanlış anlaşıldıysam lütfen kusura bakmayın.

Gelelim 4.mesajdaki sorunuza...
Anasayfada görmem dediniz, ana sayfada yani sayfa1 de sizin datanı olacak , sayfa2 deki butona bastığınızda , istediğiniz gün süresine göre dolanlar sadece görünecek , yani yüzlerce kayıt yer almayacak 2. sayfada. siz 2.sayfada geçenler ile ilgili başlıkları açtığınız için, ben de o sayfadaki hücrelere doldurdum.

Sanırım anlayamadığım bir husus var ?

Sayfa2 olmasın , Sayfa1'de filtre şeklinde mi olsun istiyorsunuz ?

yukarıda da belirttiğim üzere, kabalaştıysam, kırdıysam lütfen kusura bakmayın. Ne şekilde yardımcı olabileceğimi belirtirseniz elimden geldiğince destek olmak isterim.

Saygılarımla,

önemli değil doğanbarış bey boşverin unutun gitsin.

Yardımsever insanlar her zaman başımın tacıdır. Siz de baştacımsınız.

sanırım muygun bey istediğim şekilde yapmış. Renklendirmeyi beceremedim.

10 gün altında kalanlar sarı renkli
5 Gün altında kalanlar kırmızı renkli
0 gün kalanlar da olurmu bilmiyorum ama yanıp sönerek uyarı verebilir mi.

ana sayfama sadece 10 günden az kalanlar listelenecek.

Ana sayfa derken benim sürekli açık olan bir ana sayfam olacak. bu sayfaya veri sayfamdaki muayene günü gelenleri yukarıda saydığım şekilde listeleyecek.

ekteki örnek bir dosya idi.

iyi çalışmalar

saygılar bizden.

Son düzenleme:
Merhaba;
Konunun tatlıya bağlanmış olması sevindirici.
Syn. doganbaris bir ek hazırlıyorsada renk ile ilgili isteğinize alternatif olsun.
Yanıp sönme bence kullanışlı değil. (Farklı bir renkte aynı sonucu verebilir.)
Koşullu biçimlendirmeyi inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun bey

Bir türlü kendi formatıma uyarlıyamadım. size gönderdiğim örnek idi.

örneği alırsam hem birşeyler kapmış olur hem uyarlarım demiştim ama beceremedim.

nereleri değiştirmem gerekiyor. bir püf noktası mı var acaba. her türlü denedim hiç bişey aktarmıyor.

tşk.

Muygun bey

Bir türlü kendi formatıma uyarlıyamadım. size gönderdiğim örnek idi.

örneği alırsam hem birşeyler kapmış olur hem uyarlarım demiştim ama beceremedim.

nereleri değiştirmem gerekiyor. bir püf noktası mı var acaba. her türlü denedim hiç bişey aktarmıyor.

tşk.

Merhaba;
Aktarma işlemini makro gerçekleştiriyor.
koşullu biçimlendirme ile renklendirme işlemi yapılıyor.
Asıl dosyanızın küçük bir örneğini eklerseniz gereken düzenlemeyi yaparım.
Böylece her iki kod arasındaki farkları kıyaslayarak eksik uyguladığınız yerleri görmüş olursunuz.
İyi çalışmalar.

sayın Muygun

dosyam ektedir. Bu çalışma içerisinde raporlama kısmınıda sizin yaptığınız örnekten uyarladım.

birde çalışmayı kayıt ederken uzun sürüyor kayıt işlemi

gereksiz yada yanlış birşeyler mi var acaba.

tşk ederim ilginiz için.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn. Muygun

Yardımcı olabilirmisiniz yukarıdaki konu ile ilgili. sadece birini yaparsanız diğer tarihleri ben uyarlarım inşallah.

Programı kullanmaya başlamam gerekiyor.

teşekkürler.

sn. Muygun

Yardımcı olabilirmisiniz yukarıdaki konu ile ilgili. sadece birini yaparsanız diğer tarihleri ben uyarlarım inşallah.

Programı kullanmaya başlamam gerekiyor.

teşekkürler.

Merhaba;
Hangi sayfada hangi işlemi istiyorsunuz?
Tablo değiştiği için bende bilemiyorum.
Tabloya veri mi alamıyorsunuz?
Yoksa alınan veriyi mi renklendiremiyorsunuz?
Açıkça belirtin ki tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Hangi sayfada hangi işlemi istiyorsunuz?
Tablo değiştiği için bende bilemiyorum.
Tabloya veri mi alamıyorsunuz?
Yoksa alınan veriyi mi renklendiremiyorsunuz?
Açıkça belirtin ki tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Sayın Muygun,

Ekteki çalışmanın MENÜ sayfasına muayenesi yaklaşanları gerekli sütunlara yazsın istiyorum. sizin yazdığınız kodları kullanmaya çalıştım ama olmadı, beceremedim.

"sabitveri" sayfasındaki tarihlerden yola çıkılacak. zaten kodlar var sayfa içerisinde.

kolay gelsin

Ekli dosyalar

Merhaba Syn. turanb;
Son ekinizde sanırım değişken isimlerinde bir sorun olmuş. (muhtemelen formlar ve bunlara ait kodlarda olabilir) Bunu bulmak zamanımı alacağı için sadece menü ve sabitveri sayfasını yalın olarak aldım ve üzerinde işlem yaptım. Bunu test edebilmek için sabitveri sayfanızdaki tarihlerde değişiklik yaptım (doğru verileri tekrar yerleştirin)
Siz dosyanın kalan kısımlarını (form,sayfa,kod,vs..) tekrar eklersiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Elimden geldiğimce istediğinizi yaptım... Ancak başlıkta da belirttiğim üzere hitabetiniz hiç hoş değil...

Polemiğe girmek de istemem, neden yaptın o zaman derseniz, ben birşeyler karalamasaydım, büyük ihtimalle yine Ergün Bey size destek olacaktı. Kendisini de tanımasam da, sizin için yaptıklarını görünce, daha fazla yormak istemedim :)
Selam doganbaris Bey,
turanb'yi hiç tanımıyorum. Özel bir menfaatim de yok. Sadece konusu dikkatimi çekti. Turanb üzerinden binlerce insana faydalı olmak istedim. Benim bir başka konuda yaptığım programın benzerlerini 5-10 milyar'a satıyorlar ve üstelik çok sorunları oluyor. Benim uğraştığım süreyi amele yevmiyesine vursanız bir o kadar tutar diye düşünüyorum. Hatta ücretli teklif aldım. Vaktim olmadığından ilgilenemedim. Ben bedelsiz olarak söz verdiğimi yerine getiriyorum. Bundan sonrasına, söz vermediğim yerden itibaren devam etmeyeceğim. Belki bir başkasına sıfırdan program yapabilirim.

Geri