• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka pc den bilgi alma

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007 Enterp.
merhaba

a bilgisayarında olan bir .xls dosyasında veri sayfasında
ilk sütunda sıra no olmak üzere 8 sütun ve 2000 satıra kadar bilgi var ve anlık olarak yeni bilgiler eklenebiliyor. bilgi eklendikçe sıra no otomatik olarak artıyor
ve yeni gelecek olan bir alt satıra yazılıyor

yapmak istediğim

ağ üzerindeki b bilgisayarından bir butona bastığımda VB ile a bilgisayarındaki dosya kapalı dahi olsa verileri almak.
Fakat
mümkünse b bilgisayarındaki son kayıttaki sıra no ile a bilgisayarındaki sıra no aynı ise verilerde akleme olmadığı için bir mesaj vererek verileri almaması

a bilgisayarındaki dosyaya ilave yapılmış ise bilgileri alması

çok zor değil ama nasıl yapacağıma dair bir fikrim yok
ilgilenenlere teşekkür ederim

istediğinizi karşılarmı bilmiyorum ama ;
Veriyi almak istediğiniz Excel dosyasında Veri --> Veri Al seçip veriyi alacağınız bilgisayardaki dosyayı gösterin tamam deyince işlem olur.Bunun özelliklerindende güncelleme süresini girebilirsiniz.

saygılar.

ek olarak,

a bilgisayarındaki dosyanın olduğu klasörün ağda paylaşıma açık olması gerektiğini de unutmayın...

Baska yolu yok mu?

tevfikdemir arkadasın önerdiğini denedim fakat ben vb ile makro içerisinde bunu yapmak istiyorum

ayrıca önerilen özelliği nasıl devre dışı bırakabilirim

Yapmak istediğim şu ekteki tablo.xls uygulaması içerisindeki userform daki local pc den veri al butonuna basıldığında ağ üzerindeki baska bir bilgisayardaki mesai.xls dosyasının veri sayfasındaki verileri alacak

Fakat kendindeki verilerin sıra nosu ile mesai.xls deki enson kaydın sıra no su aynı ise verilerde değişiklik olmadığından veri alma işlemini bir mesaj vererek gerek olmadığından yapmayacak.

Bunu VBA kodları ile yapamazmıyım

İlgilenenlere teşekkürler

Öncelikle Auto_open olarak yazdığınız kodları kaldırın. Veri alıda iptal edin ve "lokal pcden veril al" butonuna aşağıdaki kodu kopyalayın. Kod içindeki "C:\deneme\mesai" yerine dosyanızın ağ üzerindeki yolunu yazın.

Kod:
Private Sub CommandButton6_Click()
Set uygulama = CreateObject("Excel.Application")
Set dosya = uygulama.Workbooks.Open("C:\deneme\mesai")
son = [a65536].End(3).Row
sonsat = dosya.Sheets("veri").[a65536].End(3).Row
If son = sonsat Then
MsgBox "Yeni veri mevcut olmadığından aktarma yapılmamıştır."
GoTo 10
End If
[a2:o65536].ClearContents
Range("a2:o" & sonsat) = dosya.Sheets("veri").Range("a2:o" & sonsat).Value
MsgBox "Veri alma işlemi tamamlandı."
10 dosya.Close
uygulama.Quit
End Sub

teşekkür

Sn leventm verdiğiniz kodları ekledim problemsiz çalışıyor
Auto open de değişiklik yapmadan denedim normal çalıştığı için söylediğiniz gibi auto open i boşaltmadım

İlgilenen herkese teşekkürler

Güzel bir paylaşım, teşekkürler.

Geri