• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka pc de açılmasın

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
Merhabalar

benim sorunum yaptığım excel dosyaları (yada world) bir başka pc de açılmasın hd numaram mesela 2122593448.daha önce bu web sitesinde makro yazmışlardı burada görmüştüm ama aradım tekrar bulamadım yardımcı olursanız memnun olurum

merhaba
bence bu yapılan yada düşündüğünüz bu forumda yanlış
burası paylaşım yeri siz bilginizi paylaşmak yerine saklamayı düşünüyor gibisiniz

bu sey benimde isime yarabilir cunku sadece excel bilgisi paylasimi olarak bakmamak lazim olaya excel bilgisinden ote icerisindeki bilgiler ve calismalar daha onemli oluyor cogu zaman

bence bu yapılan yada düşündüğünüz bu forumda yanlış
burası paylaşım yeri siz bilginizi paylaşmak yerine saklamayı düşünüyor gibisiniz

Merhaba,

Sayın serbestmali,
Burasının paylaşım yeri olduğu görüşünüze katılmakla beraber, diğer görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Siz de takdir edersiniz ki, emek ve zaman harcanarak oluşturulmuş bir çalışmayı paylaşıp paylaşmamak onu oluşturan kişinin takdirindedir. Kişi emek verdiği bir çalışmanın karşılığını almak isteyebilir. Bu onun en doğal hakkıdır. İsterse burada veya başka platformlarda paylaşabilir.
Örneğin yıllar önce excel ortamında yaptığım Muhtarlık Otomasyonu programını burada açıkladığım (bazılarını da açıklamadığım) yöntemlerle korumaya çalışarak belli bir ücret karşılığında birçok muhtara sattım. Bunda yanlış birşey görmüyorum.
Belli ki Sayın 2008model, benzeri bir çalışmasını korumak istiyor. Yardımcı olmak (paylaşmak) görevimiz diye düşünüyorum.

Sayın 2008model,

Ekli dosya istediğinizi yapar. Açılışta verdiği Hata Kodu aslında sizin HDD numaranızdır. Bu numarayı koda yazıp;kodunuzu da parola koyarak gizlerseniz meraklı amatörlerden korumuş olursunuz.
Şunu da unutmamalı; Bilgi, emek, zaman varsa çözülmeyen şifre yoktur.

Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

sayin dede ,

herseyin özetini söylemissiniz.

tesekkürler

saygilar

Sayın 2008model,

Ekli dosya istediğinizi yapar. Açılışta verdiği Hata Kodu aslında sizin HDD numaranızdır. Bu numarayı koda yazıp;kodunuzu da parola koyarak gizlerseniz meraklı amatörlerden korumuş olursunuz.

Hoşçakalın.

Kodu nasil alacagiz :))

kolay kodu almak
Declare Function GetVolumeInformationA Lib "Kernel32" _
(ByVal lpRootPathName As String, _
ByVal lpVolumeNameBuffer As String, _
ByVal nVolumeNameSize As Long, _
lpVolumeSerialNumber As Long, _
lpMaximumComponentLength As Long, _
lpFileSystemFlags As Long, _
ByVal lpFileSystemNameBuffer As String, _
ByVal nFileSystemNameSize As Long) As Long
Sub Auto_Open()
Dim i As Integer
Dim j As Integer
Dim SerialNumber As Long
'Şifre Bölümü
GetVolumeInformationA "C:\", vbNullString, 0, _
SerialNumber, 0, 0, vbNullString, 0
If SerialNumber <> 212259344 Then ' <----------------HDD seri numaranızı buraya yazmalısınız.
MsgBox "Kopya Program Kullanıyorsunuz...", vbCritical, "D i k k a t . . . !"
MsgBox " Lütfen 0 532 XXX XX XX no.lu telefondan dEdE'yi arayınız.. Hata Kodu : " & SerialNumber, vbInformation, "Bilgi İçin"
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

Hocam ellerine sağlık çok teşekkür ediyorum .işimi gördü.

Rica ederim.
İyi çalışmalar. :)

Paylaşım için teşekkürler. HDD numarasını nasıl öğrenebilirim ?

bu çalışmadan nasıl faydalanabilrim
daha doğrusu dosyayı indirdim, dosya yasal olmayan kopya diye uyarı veriyor, ardından hata kodu diye bir pencere, sonrada sayfa kapanıyor
makroları devre dışı bırakınca boş bir excel sayfası oluyor
bu çalışmanın ne için olduğunu anlayamadım

peki şöyle birşey yapılabilirmi
kullanıcı adına göre bir şifre oluşturabilirmi excel,

makrolara application.username yazınca bilgisayar kullanıcı adı forma yazdırılabiliyor bu mantıkla
her bilgisayar için şifre üretebilir excel

Paylaşım için teşekkürler. HDD numarasını nasıl öğrenebilirim ?

Merhaba Sayın serdarokan,
Foruma eklediğim dosyayı açtığınızda Hata Kodu olarak belirttiği kod sizin HDD numaranızdır. Özellikle hata kodu şeklinde yazdırdım. Dosyayı açamayan ve telefonla bana ulaşan kişiye hata kodunu sorup ona göre dosyada değişiklik yapıp gönderiyorum. Tabi kullanıcı bunun HDD numarası olduğunu bilmiyor.

Sayın kuluncak,
Bu kodları kullanarak sadece bir bilgisayarda çalışan uygulamalar geliştirebilirsiniz. Kodlar çalıştığı bilgisayarın Hdd numarasını kontrol etmekte ve içinde yazılı numara ile karşılaştırmaktadır. Eğer ikisi aynı numara değilse (çalışmanızı sizin bilginiz dışında başkası (ç)almışsa) program kendini kapatacaktır. Böylece dosyanızı (ça)alan kişi kendi bilgisayarında çalıştıramayacaktır. Ancak bunun için yukarıdaki mesajımda yazdığım açıklamaları da dikkate almalısınız.

Hoşçakalın.

Son düzenleme:
İyi bir düşünce sayın dEdE. Sınuçta bir emek veriyorsunuz, bu sizin tabii hakkınız.

Geri