DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub verial59()
Dim yol As String, dosya As String
yol = ThisWorkbook.path
dosya = "Kitap1.xlsx"
Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[" & dosya & "]Sayfa1'!R1C1")
End Sub
Buyurun.
A1 hücresindeki değeri alıyor.
Kod:Sub verial59() Dim yol As String, dosya As String yol = ThisWorkbook.path dosya = "Kitap1.xlsx" Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[" & dosya & "]Sayfa1'!R1C1") End Sub
yol = thisworkbook.path
thisworkbook.path yerine dosyanın bulunduğu yolu yazınız.![]()
malesef yapamadım
veriyi almak istediğim yol şu. harddisk d. dükkan hesaplar. derya koltuk. derya koltuk.xlsx. sayfa4. hücre T56
Sub verial59()
Dim yol As String, dosya As String
yol = "D:\dükkan hesaplar\derya koltuk"
dosya = "derya koltuk.xlsx"
Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[" & dosya & "]Sayfa4'!R56C20")
End Sub
O prosedürü silin.Aşağıdakini yapıştırın.
Kod:Sub verial59() Dim yol As String, dosya As String yol = "D:\dükkan hesaplar\derya koltuk" dosya = "derya koltuk.xlsx" Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[" & dosya & "]Sayfa4'!R56C20") End Sub
malesef yine olmadı
yoldaki türkçe karakterler yada boşluklarmı sorun yapıyor acaba
Çalıştırınca ne oluyor!
..hücrede sadece mavi olarak Sub yazıyor
değişen bişey olmadı
butona tıkladığımda. dosya59.xlsm!verial59 makrosu çalıştırılamıyor. makro bu çalışma kitabında olmayabilir veya tüm makrolar devre dışı bırakılmış olabilir.
yazan bir pencere çıktı onada tamam dedim
Önce makroları aktif etmek gerekiyor.
Siz güvenlik düzeyini düşürüp,makroları etkinleştirdinizmi?
Bu işlemi 1 kere yapmanız gerekiyor.
şunu yazdım oldu
='D:\diğer pc tümü\Dükkan Hesaplar\Firmalar\Derya Koltuk\[Derya-Koltuk-2017.xlsx]AĞUSTOS.17'!T56
ilerde sıkıntı yaparmı acaba?
Formül ile yapmışsınız.Formülde olur.
Ayrıca daha önce verdiğiniz yol ile bu yol farklı.Oradanda çalışmaz.Ama siz sanırım makroları etkinleştirmemişsiniz.![]()
Benim verdiğim kod siz makroları etkinleştirdikten sonra çalıştırdığında ne hata veriyor.Neler oluyor?yani bu şekilde formulle kullansamda sorun olurmu sıkıntı yaparmı.
dediğin gibi makrolarıda etkinleştirdim ama verdiğin kodlar yine çalışmadı.
bu arada bıkmadan usanmadan uğraşıyosun çok sağol
verdiğin kodu kullandığımda hücrede sadece mavi olarak sub yazıyor.
bu kullandığım formül veriyi çektiği sayfa açık olmasada çalışıyor. zaten amacım buydu her müşterinin hesabı için ayrı bir exel sayfamız var. bu son oluşturduğumuz sayfada bütün müşterilerin sayfasından toplam bakiyenin olduğu hücreden verileri çekiyor. yani bu exel sayfasından hangi müşterinin nekadar borcu var görebiliyoruz, bütün alacaklarımın nekadar olduğunu görebiliyorum vs. güzel oldu böyle
Benim verdiğim kodları vb editörü açıp oraya yapıştıracaksınız.Hücreye değil.
Neyse sorun çözülmüş.
İyi çalışmalar.![]()