• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka kitaptaki değişkene göre filtreleme makrosu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar. 2 sorum var, yardımcı olursanız mutlu olurum.

1- Elimde büyük bir dosya var, E sütunun başka bir kitaptakı değere göre filtreleme yapmak istiyorum. Ama Subscript out of range mesajını alıyorum. Komutunu doğrusunu nedir?

F1 = Workbooks("C:\Users\Volkan\Desktop\liste.xlsx").Sheets("Suppliers").Cells(3, "H")
ActiveSheet.Range("$A$1:$CC$1048576").AutoFilter Field:=5, Criteria1:= F1

2- .mdb dosyasında veri almak istiyorum ve makroyu her çalıştırmamda hangi .mdb dosyasından veri almak istediğimi bana sormasını istiyorum. Bunu hangi kodla yapabilirim?

Teşekkürler

Son düzenleme:
merhaba.

1. kapalı dosyadaki bir hücrenin verisi o şekilde okunmaz.

Kod:
Sub filt()

Dim wb As Workbook
fim F1

Set wb = Workbooks.Open("C:\Users\Volkan\Desktop\liste.xlsx")

F1 = wb.Sheets("Suppliers").Range("H3").Value

ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("$A$1:$CC$1048576").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=F1

wb.Close False

End Sub

2. makroda bağlantı yapılacak access veri tabanının ismini bir değişkene atadıktan sonra aşağıdaki şekilde.

Kod:
Dim dosya
dosya = Application.GetOpenFilename

Mancubus, dediklerini yaptım ama istediğim gibi bir sonuç olmadı;

1- Veriyi alırken kapalı dosyayı açmadan yapmak mümkün mü? Ve,
ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("$A$1:$CC$1048576").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=F1
kısmında hata veriyor. "Belirtilen aralık kullanılarak komut tamamlanamadı. Aralıkta tek bir hücre seçin ve komutu yeniden deneyin" diyor Sanırım açılan dosya üstte kaldığı için filtreleme yapamıyor.

2- Demek istediğini anlamadım. Verdiğin komut sanırım bir dosya açmak için, benim yapmak istediğim .mdb dosyasında veri almak. yani makroyu çalıştırdıktan sonra bana hangi .mdb dosyasından veri almak istediğimi sormasını istiyorum.

Yardımın için teşekkürler.

1- mümkün de, dosyanın açılıp kapanması ne gibi bir sorun yaratır bilmiyorum.
ben kodu deneyerek ve çalıştığını görerek ekledim. dosya üstte altta kod ona bakmıyor. ThisWorkbook diyerek kodların bulunduğu çalışma kitabını anlatıyoruz excel'e

2-kod aynen dediğini yapıyor. dosya seçtiriyor. mdb dosyadan hangi makro ile veri çekiyorsan o makronun içindeki dosya adını tanımladığın yer için bu değişkeni kullanacaksın.

1- Çıkan hatanın nedenini anladım sanırım. Makro Personal'da kayıtlı olduğundan, ThisWorkbook deyince personsal'a gidiyor ve sanırım için boş olduğu için hata veriyor.

2- Tekrar denedim, hangi dosyayı açayım diye soruyor, dosyayı seçiyorum ama herhangi bir işlem yapmıyor malesef.

teşekkürler.

1- evet. personal'da kalacaksa kodu değiştirmek gerekir.

2- birinci mesajdan elinde kod var, sadece dosya seçtirmek için kod istiyorsun diye anladım. bu satır sadece dosya seçmeye yarar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri