Başka Hücreden Veriyi Kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar, yapmak istediğim karışık gibi görünen ama basit olabilecek bir işlem var.

Elimdeki sipariş listesine göre bir etiket oluşturmak istiyorum. Excel üzerinden çıktı alıp ürünlere takacağım. Sayfa 3'de bulunan sipariş numarası altındaki rakamları macroyu çalıştırdığım zaman istediğim hücreye yazmasını istiyorum. Daha sonra bu sipariş numarasını siparişler tablosundan arayıp onunla ilgili bazı verileri getirmesini istiyorum. ( Teslim tarihi, malzeme no, adet gibi.) Bu kısmı düşeyara ile yapabiliyorum ancak daha kısa bir yolu var mıdır bilmiyorum. Benim için şuanda en önemlisi sayfa 3'de sipariş no altına yapıştıracağım numaraları etiket içerisinde istediğim hücrelere kopyalaması. Ben boş bir sayfaya sipariş numaralarını yapıştırdığımda en üstteki değerden başlayarak en son değere kadar etiket sekmesindeki sipariş numarası yazan yere yazmasını ve o değeri ana tablodan bulup istediğim sonuçları da yazmasını istiyorum. Pek açıklayıcı anlatamamış olabilirim ancak bununla ilgili örnek bir dosyayı ekledim.

Sayfa 3 'e sipariş numaralarını yapıştırdığımda örneğin en üstte 4 varsa Etiket sayfasında Sipariş no yazan yere 4 yazıp 4.siparişle ilgili verileri o etiketteki yerlere girmesini istiyorum ana tablodan bakarak. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.