• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka Excel Sayfasından Belirtilen hücreyi başka hücreden alarak veri çekme

Merhaba başlığım biraz karmaşık oldu ama sorunum şu hücreye
=[TURKCELL.xlsx]GENEL!D28 yazarak başka dosyadan belirttiğim hücreyi çekiyorum.

fakat beni yapmak istediğim şu örneğin q1 hücremde E yazdım ,formüldeki D yerine q1 deki değerin gelmesini ve o hücredeki bilgiyi çekmesini istiyorum.
yardımcı olabilirmisiniz.
yada turkcell.xlsx ,igenel ve hücre değerlerini benim yazdığım hücrelerden alsın.

Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sub KapaliDosyadanVeriAl()
    strPath = "C:\"
    strFile = "DosyaIsmi.xlsx"
    strInfoCell = "'" & strPath & "[" & strFile & "]Sheet1'!R1C1"
    MsgBox ExecuteExcel4Macro(strInfoCell)
End Sub

formül olarak yapamıyormuyuz acaba . demek istediğim sadece Genel!D deki d değerini istediğim hücreden alsın o kadar.kapalı dosyadan veri almakta sıkıntım yok. alacağım verinin satır sutün değerini ben kendim başka hücreden alıp o şekilde yapmak istiyorum.başka bir sayfada q1 hücremde E14 yazıyor benim yapmak istediğim

örn:=[TURKCELL.xlsx]GENEL!(q1) yazıp =[TURKCELL.xlsx]GENEL!e14 olacak şekilde bilgiyi çekmek

Aşağıdaki formül GENEL sayfasında A1 hücresindeki değeri getirir. Formül içindeki 1;1 şeklindeki kısmı değiştirerek GENEL sayfasında başka hücrelerden değerler çekebilirsiniz.
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(1;1;;;"[TURKCELL]GENEL"))

yardımlarınız için tşk ederim .sanırım ben kendimi anlatamadım. benim amacım sadece veri çekmek değil onu saten yapabiliyorum.diğer dosyadan çekeceğim verinin hangi hücrede olduğunu aktif olan sayfanın bir hücresine yazmam lazım Örneğin :Q1 e E14 yazdım ,
=[TURKCELL.xlsx]GENEL!(q1) şu formül hatalı Q1 yerine E14 yazması lazımken olmuyor onu yapmam lazım ,yada =[TURKCELL.xlsx]GENEL!(q1)14 formülünde de Q1 e E yazdığımda =[TURKCELL.xlsx]GENEL!e14 halini almalı..

yardımlarınız için tşk ederim .sanırım ben kendimi anlatamadım. benim amacım sadece veri çekmek değil onu saten yapabiliyorum.diğer dosyadan çekeceğim verinin hangi hücrede olduğunu aktif olan sayfanın bir hücresine yazmam lazım Örneğin :Q1 e E14 yazdım ,
=[TURKCELL.xlsx]GENEL!(q1) şu formül hatalı Q1 yerine E14 yazması lazımken olmuyor onu yapmam lazım ,yada =[TURKCELL.xlsx]GENEL!(q1)14 formülünde de Q1 e E yazdığımda =[TURKCELL.xlsx]GENEL!e14 halini almalı..

Aktif sayfada, A1 hücresine Genel sayfasında hangi hücreden veri almak istiyorsanız o hücrenin referansını yazın. Örn: E5.
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(SATIR(DOLAYLI(A1));SÜTUN(DOLAYLI(A1));;;"[TURKCELL]GENEL"))

Formül belki daha kısa yazılabilir.
Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("adres";DOLAYLI(A1));2;MBUL("$";HÜCRE("adres";DOLAYLI(A1));2)-2)
Yada daha dar kapsamlı;
Kod:
=SOLDAN(DOLAYLI(ADRES(1;1));1)

Geri