• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka excel dosyasından veri alma

Excel Vers. ve Dili
2000
Benim sorum şöyle.
C:\1385.xls adında bir dosyam var.
Her hangi bir çalışma sayfamda
='C:\[1385.xls]Sayfa1'!$A$1 formülünü yazdığımda C:\1385.xls dosyasındaki Sayfa1 deki A1 hücresinin değerini çalışma sayfamda görmüş oluyorum. Benim istediği ise yukarıdaki formüldeki 'C:\[1385.xls]Sayfa1' yada C:\[1385.xls]ibaresinin sabit değilde başka bir hücredeki değerden yararlanarak oluşması. Şimdiden teşekkürler.

Bu istediğiniz formülle de yapılır ama veri alınan dosyanında açık olması gerekir, aksi takdirde çözüm için kod yazmak gerekir.

Bu istediğiniz formülle de yapılır ama veri alınan dosyanında açık olması gerekir, aksi takdirde çözüm için kod yazmak gerekir.

Dosya açıkken formülle nasıl çözülür eğer örneklerseniz sevinirim. Ancak benim için kesin çözüm dosya kapalı iken benim veriyi almamdır. Kod yazılacak demişsiniz eğer yardımcı olursanız sevirim. Kolay gelsin

Dosya adının yazılacağı hücreyi verirmisiniz.

Aşağıdaki kodu deneyin. Dosya adını C1 hücresinden alır ve sonucu A1 hücresine yazar. C1 hücresinde dosya adı ve yolu C:\[1385.xls] şekilinde yazılmalıdır.

Kod:
Sub verial()
[a1] = ExecuteExcel4Macro("'" & [c1] & "Sayfa1'!R1C1")
End Sub

Aşağıdaki kodu deneyin. Dosya adını C1 hücresinden alır ve sonucu A1 hücresine yazar. C1 hücresinde dosya adı ve yolu C:\[1385.xls] şekilinde yazılmalıdır.

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Sanırım yapmak istediğimi tam anlatamadım. Örnek dosya ile anlatmaya çalışacağım tekrar ilgilenirseniz sevinirim

Ekli dosyayı inceleyin.

Hocam merhaba sorum için doğru başlıktamıyım emin değilim.
Benim sorunum veri aldığım bir dosya kapalı iken veriyi taşşıdığım(çalıştığım) excel çalışma dosyasında #ref hatası almaktayım.Bu her zamanda olmuyor,ne zaman ve neden ref verip vermeyeceğinide okestirmiş değilim.hata dan kurtula bilmek için sürekli linklediğim dosyaları bulup açmam gerekiyor.çoğunluklada dasyalar sürekli birbirinden beslendiği için bir çok sayfadan linkler mevcut.Sorunun nedeni nedir?çözümü varmıdır?
Teşekkürler.

Geri