• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka dosyadan arka planda makro çalıştırıp, satır yazdırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan axezen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,

Ekte 3 sınıf için hazırladığım ve ana dosya olacak olan ÖZET dosyası var. Her sınıfa elle notları giriyorum. Her sınıf sayfasındaki Düzenle makrosu (Makro1) listeyi düzenliyor.

Benim yapmak istediğim şu: ÖZET sayfasındaki Yazdır makrona tıklayınca, sondan başa doğru sıra ile (önce 3. sınıf) arka planda sınıf sayfasını açsın, Düzenle makrosunu uygulasın, eğer öğrenci notu 85in üstünde ise ve bu öğrenci Staj yapmış VEYA Ödev vermiş ise, o öğrenci zaten 3. sırada olacak, 3. sırayı alsın ÖZET'in 3. sırasına bütün sırayı yazdırsın. Yazma işi bitince, 3. sınıfın dosyasını aynı klasöre ve aynı isimle üstüne kaydederek kapatsın. İşlem 3. sınıfın dosyası açılmadan, arka planda olsun.

Aynı işlemi sıra ile sonra 2 ve en son 1. sınıf için yapsın.

Eğer kritere uygun öğrenci bulursa ve eğer ÖZET'in 3. satırında başka öğrenci varsa, mevcudu bir alt satıra kaydırsın ve yeni geleni yine 3. satıra yazdırsın istiyorum.

Ben ÖZET üstünde epey çalıştım ama sınıf 3'de makroyu çalıştırdıktan sonra EĞER komutu ile EĞER iki hücrede yazı yoksa, komple satırı al, yazdır diyemedim.

Daha çok sınıf ve farklı dersler işin içine girince iş büyüyecek, o nedenle bu şekilde öğrenmek istedim ki daha sonra hepsine yapabileyim. Bir de her sınıfta makro ismi için elle değişiklik yaptım, "Sheet1" değil de SINIF1, SINIF2 diye. Bunu makro otomatik kendi tanıyıp, oraya atayabilir mi?

Buraya xltm dosyalarını yükledim.
http://www.filedropper.com/ders_1

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri