• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka bir sayfadan veri getirmek tüm sayfa için

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Merhabalar forumu araştırdım. ' = ' Komutu ile başka bir dosyadaki veriyi istediğim excel dosyasına taşıyabiliyorum.Fakat taşıdığım dosyada çok fazla hücreyi doldurmam lazım ve bunu teker teker elle yapıyorum.Kesin kolay yolu vardır bilen varsa yardımcı olabilir misiniz.Ayrıca biz barkod olarak ean13 kullanıyoruz.İstediğim kartı barkod okuyucuya okuttuğumuzda elemanın ismi çıksın.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şimdi İndirime Giren Ürün Tablosu.xls tablosu '' C:\ORTAK\Mckenzy Ortak Dosyalarımız '' adresinde duruyor. New Microsoft Office Excel Çalışma Sayfası.xls
sayfasında yapmak istediğim '' = '' komutunu kullanarak İndirime Giren Ürün Tablosu.xls tablosundaki değişen veriyi anlık olarak takip edebilmektir.Not: İndirime Giren Ürün Tablosu.xls yeri değiştirilmeyecektir.

Ekli dosyalar

Doğrumu anlamışım;
İndirime Giren Ürün Tablosu.xls dosyasında olan anlık bir değişikliği, New Microsoft Office Excel Çalışma Sayfası.xls dosyasında görmek ?
Eğer sorunuz bu ise, belli zaman aralıklarında, New Microsoft Office Excel Çalışma Sayfası.xls dosyası güncellenebilir.

Peki '=' komutuna eşdeğer bir komut var mıdır tüm sayfa için ?

Bence, kapalı dosyadan Ado yardımıyla veri çekmeniz daha uygun görünüyor.

Selamlar,

İşinize yararmı bilmem ama aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

İki dosyayı açın.
Aktarmak istediğiniz veri aralığını seçin ve kopyala (CTRL+C) yapın.
Diğer aktarmak istediğiniz kitaba geçiş yapın.
İstediğiniz hücreyi seçin.
Hücre üzerinde sağ klik ÖZEL YAPIŞTIR menüsü seçin.
Açılan pencerede BAĞ YAPIŞTIR seçeneğini seçin.

Bu şekilde bağlantılı veri yapıştırmış olursunuz. En pratik yolu budur. Bir başka yolda Hamit beyin belirttiği gibi ADO ile verileri almaktır.

Teşekkür edrim sorununm çözülmüştür :D

Geri