• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka bir Excel dosyasındaki müşteri kodunu girerek aynı dosyadaki bilgileri çağırmak

Excel Vers. ve Dili
English
Merhaba, detaya haklı olarak çok fazla inildiğinden problemime uygun çözümü bir türlü bulamadım.
Ekte gönderdiğim dosyalardan client.xls dosyasında müşterilerin bilgileri var.
Ben; list.xls dosyasındaki B sütununa müşterilerin ID no'larını yazdığım zaman, diğer sütunlara müşterinin bilgileri gelip yerleşsin istiyorum.
Müşterinin ID no'su da, bilgileri de clients.xls dosyasında.

Yani;
list.xls dosyasındaki B sütununa, clients.xls dosyasındaki L sütunundaki ID no'lardan birisini yazdığım zaman;

list.xls dosyasındaki C sütununa, clients.xls dosyasındaki A sütununun,
list.xls dosyasındaki D sütununa, clients.xls dosyasındaki B sütununun,
list.xls dosyasındaki E sütununa, clients.xls dosyasındaki C sütununun,
list.xls dosyasındaki F sütununa, clients.xls dosyasındaki D sütununun,
list.xls dosyasındaki G sütununa, clients.xls dosyasındaki E sütununun,
list.xls dosyasındaki H sütununa, clients.xls dosyasındaki F sütununun,
list.xls dosyasındaki I sütununa, clients.xls dosyasındaki G sütununun,
list.xls dosyasındaki J sütununa, clients.xls dosyasındaki H sütununun

bilgileri gelsin istiyorum.

Eğer yardımcı olabilecek birisi varsa, ayrıntı vererek kolaylaştırayım diye bu kadar yazdım umarım sıkıcı olmamışımdır.
Teşekkür ederim.

ID nolarının clients.xls dosyasında L sütununda bulunması şartmıdır. Eğer bu sütunu birinci yani A sütunu yaparsanız DÜŞEYARA fonksiyonu ile çözüm bulmak çok kolay olacaktır.

ID nolarının clients.xls dosyasında L sütununda bulunması şartmıdır. Eğer bu sütunu birinci yani A sütunu yaparsanız DÜŞEYARA fonksiyonu ile çözüm bulmak çok kolay olacaktır.

Teşekkürler.
Hayır tabii ki şart değil, A sütununa da koyabilirim ID no'ları. DÜŞEYARA fonksiyonu VLOOKUP oluyor yanılmıyorsam. Onunla denedim ancak beceremedim malesef.

ID noyu A sütununa aldıktan sonra, list dosyasındaki C4 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

=DÜŞEYARA(B4;[clients.xls]Client!$A$3:$M$65536;2)

Not: Her iki dosyada açıkken bu formülü kopyalayın. Diğer sütıunlardaki verileri getirmek içinde formül içindeki 2 değerini değiştirin. Örneğin C sütunundaki veriyi getirmek için 3 yazmalısınız. Bu değer tablo içindeki başlangıç sütunundan itibaren sütun nosu değeridir.

Geri