• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka bir dizine kaydetme

Excel Vers. ve Dili
office 2007
merhaba arkadaşlar ve sayın form yöneticileri
bir excel kitabında sayfa1 de a1 den d30 kadar olan veri aralığına her seferinde değişik veriler giriyorum ve bu verileri kopyalayıp yeni bir sayfaya yapıştırıyorum.
bunu her veri değiştirdiğimde yapıyorum amacım ise şu bilgisayarın C dizininde bir excel kitabı olsa ve ben kendi kitabımda değişiklik yaptığımda bir butona bassam bu buton benim değiştirdiğim veriyi C içindeki excelkitabına yeni sayfa olarak aktarsa sayfayada atıyorum a1 hücresindeki ismi verseve bu işlemi açılma ya da kaydediymi diye sormadan yapsa böyle bir kod yazılabilirmi

Yeni eklenen sayfaya a1 hücresindeki değeri yazmak istemişsiniz, ben a1 hücresindeki değerin sürekli değişken olduğunu düşünerek bir kod yazıyorum.
Şimdilik C sürüsünde kendi adım olan MuratOsma adında bir çalışma kitabınız olduğunu düşünelim. Siz kendi kitabınızın adını yazarsınız...

Bu bağlamda aşağıdaki kodları bir dener misiniz ?

Kod:
sub arsiv_olustur ()
application.screenupdating =false
sayfa1.range ("a1:d30").copy
workbooks.open("c:\MuratOsma")
sheets.add, sayfa1
range("a1").pastespecial
application.cutcopymode =  false
if activesheet.name<> range("a1")then
activesheet.name =range("a1").Value
end if
activeworkbook.save
activeworkbook.close
application.displayalerts=false
end sub

hata verdii

öncelikle teşekkürler
hata benden kaynaklıdır nasıl çözebilirim .... yanıtı geç verdiğimden dolayıda kusura bakmayın...
ekte ki deneme adlı kitabın içinde istediğimi tam manasıyla anlattım bakabilirseniz memnun olurum iyi akşamlar

Ekli dosyalar

öncelikle teşekkürler
hata benden kaynaklıdır nasıl çözebilirim .... yanıtı geç verdiğimden dolayıda kusura bakmayın...
ekte ki deneme adlı kitabın içinde istediğimi tam manasıyla anlattım bakabilirseniz memnun olurum iyi akşamlar

Ben biraz inceledim dosyayı aşağıdaki kodu denerseniz sorununuz çözülecek muhtemelen. Fakat şöyle de bir durum var. A1 hücresinin adı neyse onu sayfa adı olarak kaydetsin demişsiniz. "A1" hücresinde sürekli adı soyadı yazdığı için aynı isimle 2 sayfa kaydedemezsiniz hatası veriyordu, ben onu b1 olarak değiştirdim ve kimin adı yazıyorsa o isimle sayfa kaydediyor. Bir önceki kural yine geçerli aynı isimle 2 dosya kaydedemezsiniz.

Kod:
Sub arsiv_olustur()
Application.ScreenUpdating = False
Sayfa1.Range("a1:d30").Copy
Workbooks.Open ("c:\arsiv")
Sheets.Add , Sayfa1
Range("A1").PasteSpecial
Application.CutCopyMode = False
If ActiveSheet.Name <> Range("B1") Then
ActiveSheet.Name = Range("B1").Value
Range("A1").Select
End If