Basit Stok ve Satış takip

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.10.2018
Arkadaşlar Merhabalar;
Bir akrabam dükkan açacak benden yardım istedi ama işin içinden çıkamadım, yardımlarınızı bekliyorum. Kendisi office 2003 kullanıyor. ve pc si xp :agla:

İstediğim şey. Her üründen 50 stok var diyelim
Ben bi markayı seçince ona ait ürünleri liste seklinde secmek istiyorum. sectıgım urununde satıs fıyatını kdv%18 kdvlı kdvsiz tutarı görmek istiyorum. Ve kalan stok adedını gormek ıstıyorum. biliyorum yazınca cok karısık ama dosyayı ındırınce anlayacaksınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
29-09-2023
Biraz uğraştırı beklemeniz gerekiyor...

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
tabiki. tesekkur ederım yardımınız ıcın sımdıden

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
buyur kardeşim gerçi biraz basit oldu ama bir bakın
Teşekkür ederim emeğinize sağlık. Basit değil tam tersi karışık bile sayılır. Ben çok daha basit birşey istiyordum açıkcası :redface: Akü amper secılsın fıyatlar oto gelsın. bide 2.sayfada falan stok ıle kalan gorunsun yeter. bu cok teferruatlı olmus

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
Çok teşekkür ediyorum. Acaba Amper değeri seçildiğinde hurda fiyatının otomatık cıkmasını ayrıca satışa göre kart veya nakit toplamları ayrı gorebilirmiyiz. Mumkun mertebe cok basite indirmeye calısıyorumda.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
Yardımları bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
Sorunum gunceldir

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
29-09-2023
Sorunum gunceldir
Bakalımama dün yapılan tüm formülleri bozmuşsun :)
VE AYRICA SEN STOK DEĞİL DİREK KASA PROGRAMINA ÇEVİRMİŞSİN
BU BİRAZ DAHA KARIŞIK AYRI AYRI SAYFALARA YAPMAK DAHA İYİ GİRİŞLERDE HATA YAPMA OLASILIĞIN ÇOK FAZLA OLUR

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
Bakalımama dün yapılan tüm formülleri bozmuşsun :)
VE AYRICA SEN STOK DEĞİL DİREK KASA PROGRAMINA ÇEVİRMİŞSİN
BU BİRAZ DAHA KARIŞIK AYRI AYRI SAYFALARA YAPMAK DAHA İYİ GİRİŞLERDE HATA YAPMA OLASILIĞIN ÇOK FAZLA OLUR
Sanırım sorun bende evet. Kendımı tam ifade edemedim. Haklısınız istediğimi şu şekilde soyleyıp fıkrınızı alabılırım.Müşteri gelir ürünü alır. sonra excelden musterinin aldığı ürün girilir. Onun fiyatı kdv ödeme tipi cıkar. bu sekılde hangı urun satılmış onu gorebilmek amaç aslında. bi nevi kayıt tutmak. nakit ne kadar alınmış kkartı ne çekilmiş, hurda fiyatı ne vs. onu görmek. sanıyorum çok imkansızı istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
29-09-2023
sanırım sorun bende evet. Kendımı tam ifade edemedim. Haklısınız istediğimi şu şekilde soyleyıp fıkrınızı alabılırım.müşteri gelir ürünü alır. Sonra excelden musterinin aldığı ürün girilir. Onun fiyatı kdv ödeme tipi cıkar. Bu sekılde hangı urun satılmış onu gorebilmek amaç aslında. Bi nevi kayıt tutmak. Nakit ne kadar alınmış kkartı ne çekilmiş, hurda fiyatı ne vs. Onu görmek. Sanıyorum çok imkansızı istiyorum.
hayır excelde zor yoktur biz beceremessek bir üstat sorunu çözer
ama istediğiniz zor değil sadece ne istediğini bilmek gerekli sizin istediğiniz günlük kasa tutmak ama bütün istedikleriniz aynı sayfada olmaz olur lakin çok karışık olur bir satış olduğunda veya çıkış olduğunda hızlı işlem yapmanız gerekir o yüzden stok sekkmesi ayrı rapor sekmesi ayrı sekmedeolması daha kullanışlı olur bence ?

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
24.10.2018
hayır excelde zor yoktur biz beceremessek bir üstat sorunu çözer
ama istediğiniz zor değil sadece ne istediğini bilmek gerekli sizin istediğiniz günlük kasa tutmak ama bütün istedikleriniz aynı sayfada olmaz olur lakin çok karışık olur bir satış olduğunda veya çıkış olduğunda hızlı işlem yapmanız gerekir o yüzden stok sekkmesi ayrı rapor sekmesi ayrı sekmedeolması daha kullanışlı olur bence ?
Evet dogru. haklısınız. SATIS ve STOK gibi 2 sekme olması lazım. Satışa girdğin stoktan düşecek. Marka Amper Giriş Çıkış gibi. Ama stoğu ana ekranda gormeyecegız sadece sekmede olacak. el ile alımlar girilecek ilk once. sonra sectıgımız marka ve amperdekı olan, 2.sekmden satılan çıkış +1 olarak yazılacak ve girişdeki değerden -1 düşecek.