• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Basit bir veritabanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan N.Faruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Arkadaşlar merhaba.

Basit bir veritabanı oluşturmak istiyorum. Aklımdan geçenleri excele aktarmaya çalıştım ancak çalışır hale nasıl getireceğimi bilemedim.
Hazırlamış olduğum şablon uygun mu ? Uygun değilse ne yapmalıyım ?

Programın şu şekilde çalışmasını istiyorum:

İstediğim kriterleri arama bölümünden gireceğim ve listele diyeceğim. Girdiğim kriterlere uygun olanları alt tarafta gösterecek. Ben bunlardan istediğimi seçeceğim.

Ve ya kriter girmeden direk kelime gireceğim. Girmiş olduğum kelimeyi içinde bulunduranlar alt tarafta listelenecek. Ben bunlardan birini seçinde yan tarafta gösterecek yine ama bu sefer aradığım kelimeyi dikkat çekecek şekilde gösterecek.

Bunu nasıl yapabilirim ?

Hazırlamış olduğum dosya ektedir. Bu şablon iyi değil veya uygun değilse düzenlemek için tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

http://dosya.co/20t8cg9zn54d/database.xlsx.html

Excelde arama yapınca böyle listeleme olarak çıkıyor ama aranan kelimeleri renklendirmiyor.

QZljY3.png

Alakanız için teşekkür ederim ancak dosya hata veriyor ve ben makro bilmiyorum. Kendime uyarlayacak seviyede makro bilmiyorum.

Benim hazırlamış olduğum şablona formül ya da makro yerleştirilemez mi ?

Sayın N.Faruk videosunu izlerseniz dosyanın nasıl çalıştığını hata olmadığını görebilirsiniz.
Excelde makroları etkinleştirdiğinize emin misiniz?
Şu an laptopda excel 2003 yüklü olduğundan dosyanıza bakamıyorum.

Çalışmamda kodlar açık ve bu türden (kaydet- güncelle,ara-bul,sil. Listviewde aranıp bulunanları kırmızı işaretler) bütün çalışmalara adapte edilebilir.

Son düzenleme:
Sayın halilyor, etkinleştirme yaptıktan sonra açılırken hata veriyor. Kod satırlarından birinin zemini sarı oluyor ve çalışma duruyor. Neyse benim demek istediğim bu değildi. Biraz daha uğraşıp eğer başarılı olamazsam adım adım ilerleyeceğim şekilde konu açmayı düşünüyorum. Hem daha anlaşılır olur hem de bana faydası olur. Yeni şeyler öğrenmiş olurum.

Alakanız için çok teşekkür ederim.

Sayın N.Faruk Excel versiyonuyla alakalı bir durum. Bazı kodlar üst versiyonlarda çalışmayabiliyor.
Bilgisayarımda 2010 veya 2013 excel yüklü olsa düzeltebilirdim.Excel 2003 de problemsiz çalışıyor. Müsait olduğum sürece sorularınıza cevap vermeye çalışırım başarılar.

Geri