• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Basit bir CRM uygulaması nasıl hazırlanır?

Excel Vers. ve Dili
office 2010 türkçe
Merhaba üstadlar,

Ben ekte bir format hazırladım. Nedir nasıl yapılır hiçbir fikrim yok. Programlama mı araştırmam gerekiyor excel mi yardım edecek bilmiyorum. Bu nedenle yanlış yere konu açtıysam şimdiden özürlerimi kabul etmenizi rica ederim.

Ekte de görülebileceği gibi, sol menüdeki form nesneleri veritabanımdan ya da data sheetimden veri çekecek.
Sağdaki form nesnelerine ise o verilere karşılık gelecek manuel bilgiler doldurulacak, statü kaydedilecek ve sıradaki müşteriye geçilecek.

Bu uygulama için başlangıç olması adına biraz yardımcı olabilirseniz devamını sanırım kendim getirebilirim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Hocam elinize sağlık. İstediğim formun %85 i şeklinde olmuş çok çok teşekkür ederim.
2 tane sorum var:
Id yi tepeden manuel seçmek yerine "sıradaki" şeklinde bir butona basıp müşteri bilgilerinin gelmesi sağlanabilir mi?
İkinci sorum ise (cahilliğimi affedin) Kayıt formu butonunu istediğim boş bir sheete nasıl taşırım?
Tekrar teşekkür ederim.

Hocam elinize sağlık. İstediğim formun %85 i şeklinde olmuş çok çok teşekkür ederim.
2 tane sorum var:
Id yi tepeden manuel seçmek yerine "sıradaki" şeklinde bir butona basıp müşteri bilgilerinin gelmesi sağlanabilir mi?
İkinci sorum ise (cahilliğimi affedin) Kayıt formu butonunu istediğim boş bir sheete nasıl taşırım?
Tekrar teşekkür ederim.

1. ID seçmek yerine numara yazsanızda (1-2-3) şeklinde bilgiler gelecektir. Bu butondan daha kullanışlı bir yöntem olur.
2. Sayfada yeni buton oluşturmak, mevcut butonu değiştirmek, kopyalamak v.s. için excel menünüzde GELİŞTİRİCİ sekmesinin olması gerekir eğer bu sekme yoksa Excel seçenekler menüsünden (Geliştirici sekmesini şeritte göster) seçeneğini aktif yapın. Daka sonra TASARIM ve EKLE butonları ile bu işlemleri yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Hocam bunu şunun için söyledim.

Veritabanımda 100lerce bilgi olacak. Bunu kullnacak olan çalışanım manuel seçim yaptığı için hangi veride kaldığını unutacaktır.
Bunun yerine veri çek ya da sıradaki veri şeklinde bir buton ataması ile verileri kutucuklara çağırmak büyük kolaylık olacaktır.
İş yoğunluğunuz olabilir sizi yormak istemiyorum yapmak yerine nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız da sevinirim.
İKinci sorumun cevabı tamamdır hocam
Teşekkürler.

Hocam bunu şunun için söyledim.

Veritabanımda 100lerce bilgi olacak. Bunu kullnacak olan çalışanım manuel seçim yaptığı için hangi veride kaldığını unutacaktır.
Bunun yerine veri çek ya da sıradaki veri şeklinde bir buton ataması ile verileri kutucuklara çağırmak büyük kolaylık olacaktır.
İş yoğunluğunuz olabilir sizi yormak istemiyorum yapmak yerine nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız da sevinirim.
İKinci sorumun cevabı tamamdır hocam
Teşekkürler.

İşinizi daha da hızlandırıp, kolaylaştırması için dosyaya daha pratik bir ekleme yaptım. Kaydet dedikten sonra bir sonraki müşteri bilgileri forma gelecek. Bunun yanı sıra sizin istediğiniz bir sonraki kayıt bilgilerini getiren butonu da ekledim. İşinize geleni kullanırsınız.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Hocam size ne denir bilmiyorum.... Çok çok ama çoook teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Tam istediğim budur. Ellerinize sağlık.
İyi Çalışmalar

Geri