• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başarı yüzdesi hesaplamak

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhabalar;

Başarı yüzdesi hesaplamak istiyorum.
Fakat etkileyen 4 farklı kriter ve oranı olacak yardımcı olursanız sevinirim işin içinden çıkamadım.

değerlendirmeyi 4 kriter kendi içinde belirli bir yüzde ile değerlendirme yapması gerekiyor.

çözüm yolu önerisi olan var mı arkadaşlar

Ekli dosyalar

Yapmak istediğinizi biraz daha açıklar mısınız?
Oranlar herhalde E9:L9 arasındakiler olmalı.

Veri Doğrulama'da kullandığınız "Ad yöneticisi"nden degerlendirme" olarak tanımladığınız alan da başka bir dosyaya başvuruyor.

Kriter dediklerinizi nereye girilecek? "Genel Değerlendirme" sütununa oranların altındaki satırlara girilecek verilerin oranlarla çarpılarak toplanmasını mı istiyorsunuz?

Merhabalar;
Evet oranlar e9 ve l9 arasındaki yüzdeler
bir perrsonelin değerlendirmesini %100 kabul edersek bunun %20 lik bölümü g12 de yazan değer %10 bölümü ı12 de yazan değer ve %20 lik bölümünüde k12 de yazan değer değere göre artış sağlayacak ama e 12 yazan bölüm genel değerlendirmenin %50 lik payına sahip olacak ve rakam arttıkca başarısını ters yönde etkileyecek
%33 yazan yer başka bir sayfadan alıyor ama 100 30 50 gibi rakamlarla belirttiğim yerleri ben manuel olarak dolduracağım.

Kimsenin ilgisini çekmemiş. Ben de ancak zaman bulup bakabildim.
"e 12 yazan bölüm genel değerlendirmenin %50 lik payına sahip olacak ve rakam arttıkca başarısını ters yönde etkileyecek"
burada ne demek istediğinizi anlamadım. Umarım hesaba dahil edilecek bir şey yoktur?
M12'ye
Kod:
=(G12*$G$9+I12*$I$9+K12*$K$9)/100+E12
formülünü yapıştırıp aşağı kopyalarsanız dediklerinizden anladığımı hesaplayabilirsiniz.

Çok Teşekkür ederim.
İşimi gördü ama size bilgi vermem biraz gecikti.
Emeginize sağlık

Geri