• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başarı Yüzdesi alma

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Elimde ekteki gibi bir dosya var bu dosyada kursiyerlerin aldığı notlar mevcut burada ben 70 ve üzerinde (sınavı geçme notu 70 ve yukarısıdır.) kaç kişi geçmiş ve bu geçenlerin toplam katılanlara oranı ne kadardır. (Buradan kurs başarı tablosunu çıkartacağım. Örneğin kursa 742 kişi katılmış 74 kişi kaybetmişse misalen %90 başarı oranına sahibiz) bunu öğrenmek istiyorum acaba bununla ilgili nasıl bir çalışma yapmak gerekli yada bunu makro ile yada formülle yapabilecek arkadaşımız varmıdır. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

A1:A10000 arasındaki hücrelerde 70 ve üstünde olanların sayısı (C1 hücresine):
Kod:
=EĞERSAY($A$1:$A$10000;">=70")
A1:A10000 arasında sayı içeren (notu hesaplanmış kişilerin) hücrelerin sayısı (C2 hücresine):
Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(A1:A10000)
70 ve üstü alanların notu hesaplanmışlara oranının % olarak ifadesi (C3 hücresine):
Kod:
=METNEÇEVİR(C1/C2;"% 0")
Aslında matematiksel açıdan =C1/C2 formülü yüzdeyi verir ama ekranda % x olarak görünmesi için ben yukardaki formülü kullandım. İsterseniz =c1/c2 formülünü kullanıp hücre biçimlendirmeden yüzde ile ilgili sitediğiniz görünümü seçebilirsiniz (matematiksel olarak bu daha uygundur). Eğer sadece notu hesaplananların değil de A sütununda dolu olan yani hem not hem de "girmedi" vs ifadeler olan hücrelerin sayısını bulmak istiyorsanız BAĞ_DEĞ_SAY yerine BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY olarak kullanmalısınız. İsterseniz ayrı hücreler kullanmak yerine doğrudan yüzdeyi bulmak için C3 hücresindeki C1 ve C2 yerine doğrudan C1 ve C2'deki formülleri yazabilirsiniz.

Merhabalar yusuf bey yanıtınız için teşekkür ederim. Acil bir durum söz konusu olduğu için mantık kullanarak halletmiştim sorunumu Mesajımın yanıtlanıp yanıtlanmadığını kontrol etmek yanıt varsa teşekkür etmek için girmiştim.
Faydalanmak isteyen arkadaşlar olursa hem sizinkinden hemde benim kullandığım yolu deneyebilirler.

Öncelikle veri filtreden 70 ve yukarısı alanları filtreledim. Çıkan sonucu C1 e yazdım daha sonrasında sınava girenlerin sayısından başarılıları çıkartıp başarısızların sayısını C2 ye yazdım bu iki satırı seçip grafik alanına tıkladım ve yüzde formülü olan pastayı seçtiğimde başarı oranını verdi.

Geri