• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başarı formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zerali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zerali

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaşlar rapor sayfasında zayıfı olanları zayıf sayısına , sınıfına göre kız-erkek olarak yandaki tabloya yerleştirmek istiyorum.formülle yapabilmem için yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

Topla.Çarpım Formülünü kullanabilirsiniz.

dosyanın örneğini dosya upload sitelerden eklerseniz yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
bu formülü kullanmayı bilmiyorum konunun toplama çarpmayla alakası yok bence

Merhaba;
RAPOR sayfasına aldığınız verinin analizi aynı sayfaya formülle yapılabilir.
Ama başka bir sınıfı aldığınız zaman önceki aldığınız sınıfa ait analiz kaybolacaktır.
Bunu ya makro ile yapacaksınız. Yada ekte olduğu gibi RAPOR sayfasına aldığınız listeye bakmaksızın VERİ sayfasını analiz edeceksiniz.
Ayrıca analizi yaparken ya tüm derslerden aldıkları 1,2.. vs saydıracaksınız , Yada bir öğrenciye ait derslerin ortalamasını alıp bu sonucu saydıracaksınız. (bu iki yöntemden birine karar verin.)
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: TOPLA.ÇARPIM işlevini kullanmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz ama gücünü küçümsemeyin. :)

Ekli dosyalar

muygun hocam çok teşekkür ederim benim istediğim sonuçtan fazlasını bu programa kattınız.Emeğinize sağlık.Topla.Çarpım konusunda da istemeden,moral bozukluğu ile bir şeyler söyledim.Ama bu exceli küçümsediğimden değil.Haftabaşı bir yakın akrabamı kaybetimde.cengizank ve sizlerden özür diliyorum.Kusura Bakmayın.

Yalnız muygun hocam gözden bir şeyi kaçırmışım.Bizden istenen tabloda
3A sınıfında 1 zayıfı olan,2 zayıfı olan,3 zayıfı olan,3 den fazla zayıfı olan kız sayısı, erkek sayısı şeklindeydi bu tabloya bunu ekleme şansımız olabilir mi acaba.

muygun hocam çok teşekkür ederim benim istediğim sonuçtan fazlasını bu programa kattınız.Emeğinize sağlık.Topla.Çarpım konusunda da istemeden,moral bozukluğu ile bir şeyler söyledim.Ama bu exceli küçümsediğimden değil.Haftabaşı bir yakın akrabamı kaybetimde.cengizank ve sizlerden özür diliyorum.Kusura Bakmayın.

Allah rahmet eylesin.

sorunun çözüldü vede çözüm işi sizi bir nebze mutlu etti ise. Tüm arkadaşları da mutlu ettiğine inanıyorum.

muygun arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.

Yalnız muygun hocam gözden bir şeyi kaçırmışım.Bizden istenen tabloda
3A sınıfında 1 zayıfı olan,2 zayıfı olan,3 zayıfı olan,3 den fazla zayıfı olan kız sayısı, erkek sayısı şeklindeydi bu tabloya bunu ekleme şansımız olabilir mi acaba.

Merhaba;
Başınız sağ olsun.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Dostlar sağolsun. Şimdi tam istediğim gibi olmuş çok çok sağolun hocam

Geri