• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Barkod

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar Ben şöyle bir şey yapmak istiyorum.
Kurumumuzda çalışan personelin tc kimlik numaraları ile her personele barkod numarası vereceğim.
Benim isteğim;
Yaptığım barkoda okuyucuyu tutunca exeldeki çalışma sayfasına o kişinin adı soyadı gelecek,
yani vba kodlarıyla bütün personelin barkodunu exele girip o barkodu okuyucu okuyunca personelin adı soyadı gelecek.
Bu çok işime yarayacak bir program bilen varsa lütfen esirgemesin.
Şimdiden çok teşekkürler.

bunu sizde yapabilirsiniz... Bu iş için Barcodex activex dosyası işinizi görecektir...

düşey ara formülü ile nasıl olacak yada diğer barcod activex ile örnek dosya gönderebilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.

Benim yapmak istediğim tam olarak : 123456789545 tc kimlik numaralı barkodu okuyucuya okuttuğum an, hücreye bu numaranın ait olduğu kişinin adı soyadı gelecek.

Ekteki dosyayı bir inceleyin barkod konusunda bilgim yok ama ek'teki dosya yardımcı olabilir yapmak istediğinize.

Ekli dosyalar

bunu sizde yapabilirsiniz... Bu iş için Barcodex activex dosyası işinizi görecektir...

Sayın ReBiwAr bir iki yerde böyle bir çözümü önermiş ama yeterli bilgiye malesef ulaşamadım.barcodex.ocx dosyasının kullanımı ile ilgili bir bilgilendirme alabilirsem çok sevinirim.

barcodex bir nesnedir ve excele bunu ilk öncek eklemeniz gerekir.. (bunu denetim ekle menüsünden yapmalısınız.) (anlatım 2007 için)(2003ü bilmiyorum)

Daha sonra yapacağınız işleme göre barcodex kodlarını yazabilirsiniz veya yardım edebilirim..

iyi Çalışmalar..

Diğer bilgisayarımda barcodex.ocx dosyasını win32 klasörüne ekledim ve kurdum.Ancak bu dosya ne işe yarar bununla neler yapılabilir bilemiyorum.İlk etapta ne tarz şeyler yapmak için kullanılabileceği konusunda kısa da olsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim sayın RebiwAr..

Diğer bilgisayarımda barcodex.ocx dosyasını win32 klasörüne ekledim ve kurdum.Ancak bu dosya ne işe yarar bununla neler yapılabilir bilemiyorum.İlk etapta ne tarz şeyler yapmak için kullanılabileceği konusunda kısa da olsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim sayın RebiwAr..

Merhaba,

Öncelikle bacodex bir barkod nesnesidir. Bu nesne sayesinde excel ve userformlar üzerinde barkod uygulamaları yapılabilir. Örneğin ürün barkod etiketi basan bir program yapacaksınız bu nesne tam size göredir. Ancak bunun süreli olduğunu hatırlatmak isterim. (yani en azından bilgi kısmında öyle yazıyor..)

Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha iyi cevap verebilirim kanaatindeyim..

İyi Akşamlar ve iyi çalışmalar..

Sayın ReBiwAr cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Anlatmayı denedim ama pek beceremedim ve sildim.Sanırım düşüncemin biraz daha olgunlaşması gerekiyor.Uygulayıcı ve katılımcılar arasında kimlik bilgilerinin açık olduğu ancak anketle ilgili olan diğer kişiler için kimlik bilgilerinin gizliliğinin korunabildiği ve kağıt sarfiyatı,bilgilerin girilmesi için iş gücü sarfiyatı olmayan bir anket sistemi üzerinde çalışıyorum..Bu noktada barkod bir fikir olarak devreye giriyor..barcodex'le neler yapılabileceğini bu yüzden merak ettim.Belki çok açık anlatamadım hoş görün ama durum bu:)

İlgi ve yanıtlarınız için tekrar teşekkür ederim.

eğer çok fazla veri gizliliği gerekiyorsa kare barkod uygulaması gerekmektedir. Ancak bunu barcodex ile yapamazsınız.

Kolaylıklar dilerim...

eğer çok fazla veri gizliliği gerekiyorsa kare barkod uygulaması gerekmektedir. Ancak bunu barcodex ile yapamazsınız.

Kolaylıklar dilerim...

Sayın ReBiwAr tekrar teşekkür ediyorum.Ben biraz daha dersimi çalışayım izninizle gerekirse sizi bir daha rahatsız ederim..İyi çalışmalar dilerim.

Bu isteğin için hiçbir özel şeye ihtiyacın yok. Sen barkodları verip bir karata bastırdıktan sonra bunları oukutp işlemek en kolayı. Bir USb girişli ( zebex olabilir ) barcode reader işini çözer. Yapman gereken barcodlu kartı okutup nereye istiyorsan oaraya almandır . bu bir hücre olabilir veya textbox olabilir. Sonrada bu vereyi istediğin gibi kullanırsın.

Belki işinize yarar

Bende de benzer bir sıkıntı olmuştu bu şekilde çözdüm. Belki işinize yarar. Ekteki dosyada bir veri tabanı var, buraya barkodu okunacak isimler kaydediliyor, "CKS" sayfasındaki a1 hücresine barkod okutuluyor ve veritabanından alınan kayıt alta alta kaydediliyor (veritabanındaki TC numaralarından birisini manuel girerek kontrol edebilirsiniz)... İşinize yarayacağını ümit ediyorum.

Ekli dosyalar

Sayın NBATMAN,Sayın harziyan;

İlgi ve önerileriniz için teşekkür ederim.İlgili problemi tablet pc ile daha farklı bir kodlama sistemi geliştirerek hallettim o yüzden bu konuya devam etmedim.Tekrar teşekkür ediyorum.

Geri