• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Barkod Bilgi Kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Leturc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar, Üstadlar Selamlar,

Benim sizlere danışmak istediğim konu barkodlar ile ilgili. Son zamanlarda iş amaçlı yaptığım kontrollerde barkod bilgilerinin hatalı olması nedeniyle geri dönüşler almaya başladık. Barkodlarımız EAN13 formatındalar ve

Model Kodu: XXXXXX
Renk Kodu: XX
Beden Kodu: XX
Değişken (001 - 999): XXX

şekilndedir.

Ancak bazen barkodlar yazdırılırken bu bilgiler yanlış olabiliyor ve bunu düzenli olarak kontrol etmek için belki bir excel formülü olabileceğini düşündüm. Formül barkod içerisindeki bilgilerin yukarıda yer alanlarla tutup tutmadığını kontrol edebilir mi? EK'teki dosyayı inceleyip bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Ekteki formulu H4 hucresine yapıştırın size doğru veya yanlış olduğunu bildircektir.

Kod:
=EĞER(PARÇAAL(G4;1;10)=C4&C5&C6;DOĞRU;YANLIŞ)

Öncelikle teşekkür ederim. Bende mid ile uğraşıyordum ancak if ile birleştiremiyorum hala :) dediğinizi yaptım ancak #name çıkıyor.

Ekli dosyalar

Öncelikle teşekkür ederim. Bende mid ile uğraşıyordum ancak if ile birleştiremiyorum hala :) dediğinizi yaptım ancak #name çıkıyor.

formulde doğru ve yanlış yazılarının başına ' tek tırnak işareti gelmiş o yuzden name hatası veriyor onları kaldırıp denerseniz işlem cozulur veya ekteki koduda kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(PARÇAAL(G4;1;10)=C4&C5&C6;"Kod Doğru";"Kod Yanlış")

Geri