• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bana ekteki dosyadan renkleri ayrı ayrı toplarmısınız!

Excel Vers. ve Dili
2007 - türkçe
Hücrelerde koşullu biçimlendirmeler var. Her kişinin ayrı bir carisi var.Ödeme yaptığında renk Kırmızıdan Yeşile dönüyor. Buraya kadar her şey normal. Ne var ki,aylık bazda ay içinde ne kadar alacağım var ve ne kadar ödeme almışım makroda renktopla veya Drtopla ile başaramadım. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Dosyanın şifresi; mektebim2017

Ekli dosyalar

Dosyanızda şifre yok zaten. Toplam nereye alınacak. Belirtmemişsiniz.

alt kısımda herhangi bir yerde toplanabilir. Asıl olan makro nasıl olacak. Teşekkürler

Merhaba,
Aşağıdaki kodlar, örnek sayfanıza göre düzenlenmiştir.
Örnek Sayfanızın kod penceresine ekleyip çalıştırdıktan sonra,
H171 hücresinde oluşan renkler ve karşılarında ki değerleri inceleyiniz.
B sütunundaki renklere göre içerdiği tüm sayısal değerleri toplamıştır.
Kod:
Sub borc_tutari()
Dim renk, b(), n As Integer, z As Object
ReDim b(1 To 2, 1 To 1)
n = 0
Set z = CreateObject("scripting.dictionary")
With Sayfa1

For i = 4 To 162 Step 2
renk = .Range("B" & i).Interior.Color
If Not z.exists(renk) Then
    n = n + 1
    z.Add renk, n
    ReDim Preserve b(1 To 2, 1 To n)
    b(1, n) = renk
    b(2, n) = .Range("B" & i)
Else
    b(2, z.Item(renk)) = b(2, z.Item(renk)) + .Range("B" & i)
End If
Next i
For y = 171 To 171 + z.Count - 1
    .Range("H" & y).Interior.Color = b(1, y - 170)
    .Range("I" & y).Value = b(2, y - 170)
Next y
MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation, "antonio"
End With
End Sub

bunu da denedim kafayı yedim vallahi....olmuyor herhalde çözüm bulamayacağız!:frown:

peki ben nerede hata yapıyorum?
Sayfaya geliyorum sağ tıklayıp kod görüntüle diyorum, verdiğiniz kodu girip kapatıyorum. Sonra drtopla diyorum yine toplamıyor!!!!

peki ben nerede hata yapıyorum?
Sayfaya geliyorum sağ tıklayıp kod görüntüle diyorum, verdiğiniz kodu girip kapatıyorum. Sonra drtopla diyorum yine toplamıyor!!!!
En iyisi size örnek dosyanızı göndereyim. Sayfanıza yerleştirdiğiniz logoya tıklayıp sonucu gözlemleyiniz. (Dosyayı güncelledim.)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Antonio,

Siz beni yanlış anladınız. Ben orta kısımdaki yeşil ve kırmızı olan rakamları toplamak istiyorum, Şöyle ki;Bu hücrelerde koşullu biçimlendirmeler var. Müşteriler aylara göre borçlandırıldı ve kırmızıya boyandı, Borç ödenince kırmızılar koşullu biçimlendirme ile yeşil oluyor.Dolayısı ile ben alt kısımda o ay ne kadar ödeme almışım ve ne kadar daha alacağım kalmış onu görmek istiyorum Emeğinize sağlık bu gönderdiğinizde çok güzel olmuş, Teşekkürler

Tam olarak sütun ve satır aralığı olarak neredeki verilerin toplamını istediğinizi belirtseniz daha iyi olur, çünkü boylu boyunca renkler var sütun sayısı ve satır sayısı fazla. Orta kısım derken yeni bir yanlışlık oluşabilir.

Mesela Şubat ayı H5 sütunundan H160sütununa kadar olan kısmı toplasın, ama bunların içindeki kısımlarda kırmızılar var ise onları da bir alttaki satırda toplasın.Örneğin Temmuz ayına kadar drtopla makrosuyla yapabiliyorum ancak Temmuz ayında işler karışıyor.yeşil olanları kısmen toplarke kırmızıları hiç algılamıyor.

Hücrelerde koşullu biçimlendirmeler var. Her kişinin ayrı bir carisi var.Ödeme yaptığında renk Kırmızıdan Yeşile dönüyor. Buraya kadar her şey normal. Ne var ki,aylık bazda ay içinde ne kadar alacağım var ve ne kadar ödeme almışım makroda renktopla veya Drtopla ile başaramadım. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Dosyanın şifresi; mektebim2017

.

Dosyanız ekte.

Bu fonksiyon koşullu biçimlendirme ile yapılmış renklendirmeleri dikkate almaz.

.

Ekli dosyalar

Şimdi daha net oldu.
İlk fırsatta bakıp durumu paylaşacağım.

Sayın İdris Bey merhaba,

Öncelikli olarak zaman ayırdığınız için minnettarım, ancak sizin yaptığınızda da toplamda hata ar çünkü yeşil olan hücreleri topladığımda alttaki sonucu vermiyor, çok özür dilerim oldukça zamanınızı aldım, lütfen kusuruma bakmayın.Teşekkürler iyi mesailer dilerim.

Ekteki dosyaya bakarsanız orada bir açıklama yaptım.sanırım bu toplama şekli mümkün değil hocam. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler, ama bir sonuca varırsanız ben takipte olacağım.

Ekli dosyalar

.

Ya renkler koşullu biçimlendirme olsun veya desen rengine göre. Biraz ondan, biraz ondan olmaz.

Verdiğim KTF desen rengine göre topluyor.

Koşullu biçimlendirme ile yapılmış renkler için ayrı bir KTF yazılması gerekir.

.

Bende 9 No'lu mesajıma eklediğim dosyayı güncelledim. İnceleyiniz.

Süpersiniz anladım ki renk farklılıklarından oluyormuş. Çoooook teşekkürler

Geri