• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bakım takvimi ve bakım iş emri

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Hocalarım dokuma tezgahlarına planlı bakım takvimi yapmak istiyorum.Ekteki dosyamda biraz veri girdim. Makineleri tanımladım ve bakım adımlarıyla bakım periyotlarını girdim. Fakat takvim hazırlamak için fikrim yok,yardım gerekli. Ayrıca bakım tarihi geldiğinde uyarı verebilir mi.Bunu yaptıktan sonra birde bakım iş emri oluşturmak istiyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Başlangıç olarak ekli dosyayı inceleyiniz.

Formüllerle istenilen bilgiler sağlanmıştır. İstediğiniz gün ölçeğinde sayfada BAKIM tarihleri görülecektir.
Yazılan kodlarla BAKIMLARI listeleme yapabilirsiniz.

Daha sonra yapmak istediklerinize, tariflerinize göre dosya yeniden şekillenebilir.

Ekli dosyalar

Başlangıç olarak ekli dosyayı inceleyiniz.

Formüllerle istenilen bilgiler sağlanmıştır. İstediğiniz gün ölçeğinde sayfada BAKIM tarihleri görülecektir.
Yazılan kodlarla BAKIMLARI listeleme yapabilirsiniz.

Daha sonra yapmak istediklerinize, tariflerinize göre dosya yeniden şekillenebilir.

Hocam mantık çok güzel ve elinize sağlık. Fakat uygulanacak bakımlar yaklaşık 50 adım. Sizde takdir edersiniz ki yan yana gelince yatay olarak çok uzun olacak. Daha görsel nasıl uygulayabilirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Eklediğiniz dosyaya göre mantık kurularark çözüm aranmıştır.
Aslında; sizin çözümler önermeniz önemli(Excel koşullarına uygun olması önemli değil, bunu cevaplayanlar değerlendirecektir), sizin çalışma prensiplerinizi, koşullarınızı cevap verecek arkadaşlarımızın sizin kadar bilebilmesi mümkün değil.
Gerçek verilerinizle dosyanızı ekleyerek tam olarak ne istediğinizi belirtirseniz, çözüm de farklı olabilir.

Eklediğiniz dosyaya göre mantık kurularark çözüm aranmıştır.
Aslında; sizin çözümler önermeniz önemli(Excel koşullarına uygun olması önemli değil, bunu cevaplayanlar değerlendirecektir), sizin çalışma prensiplerinizi, koşullarınızı cevap verecek arkadaşlarımızın sizin kadar bilebilmesi mümkün değil.
Gerçek verilerinizle dosyanızı ekleyerek tam olarak ne istediğinizi belirtirseniz, çözüm de farklı olabilir.

Hocam haklısınız. Şöyle ifade edersem sanırım biraz daha yardımcı olacaksınız.bir makinaya bakım yaptığımızda örneğin aylık bakım tüm 30 gün periyodu olan bakımları yapıyoruz. Yani aslında bakım periyodu aylık-3 aylık-6 aylık ve yıılık olmalı. uygulanacak bakımlar ise yapılması gerekenler olmalı. Yani bakım takvimi bizim sonraki bakım tarihlerini genel gösterecek. Fakat zamanı gelmeden bizi uyaracak. Ayrıca bakım iş emri çıkarttığımızda tezgah no yu seçip ,bakım periyodu belirttiğimizde uygulanacak bakımları kimin yaptığı hangi parçaları değiştirdi. Bunları görebilirmiyiz.

dosyayı nasıl indirebilirm ?

Geri